Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij

Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Het was alweer even geleden dat we thuis sperzieboontjes hadden gegeten. Ik maakte ze met rode en gele paprika, courgette en een rood uitje. Deze bakte ik bij elkaar in een flinke hapjespan met alleen wat olijfolie, peper en zout. Zo behoudt de groenten alle smaak en wordt deze lekker knapperig.

In de tussentijd bakte ik in twee andere pannen de kippendij en de partjes aardappel. De kippendij bracht ik net als de aardappel op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Van het bakvet van de kip maak je tot slot nog een lekkere jus. Het resultaat is een heerlijk en makkelijk maaltje dat je in nog geen half uur hebt gemaakt. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar toch lekker en gezond wil eten.

Krijg je ook al trek in dit snelle maaltje? Dan vind je het lekkere recept hieronder. En maak je liever wat anders? Dan is dit makkelijke groentepannetje of dit snelle aardappelpannetje misschien wel iets.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelpartjes*
  • 400 gr. sperziebonen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 4 stukjes kippendijfilet
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • boter om te bakken
  • ketjap manis
  • tomatenketchup

* Gebruik voorgekookte partjes of kook deze eerst zelf 10 minuten voor als je zelf de aardappels snijdt.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een hapjespan of een koekenpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Haal de kippendijfilets uit de koelkast en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Kruid aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder. Verhit wat boter en/of olijfolie in de pan en bak de kippendij aan alle kanten dicht. Zet het vuur wat lager en bak de kippendij in 20 minuten gaar. Keer regelmatig om en schuif af en toe over de bodem.

Roerbak de groenten

Zet een tweede ruime hapjespan of een wokpan op laag vuur. Maak intussen de sperziebonen schoon door de puntjes te verwijderen en de boontjes doormidden te breken. Spoel onder de koude kraan en laat kort uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de sperziebonen toe. Roerbak deze ongeveer tien minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.

In de tussentijd pel je de rode ui en snijd je deze fijn. Met een scherp koksmes en eventueel een uienkam heb je dit zo gedaan. Voeg de rode ui toe aan de sperziebonen en bak mee. Bereid tussendoor de paprika's door de bovenkant eraf te snijden en de zaadlijsten en zaadjes te verwijderen. Hierna snijd je ze in stukjes en voeg je de rode en gele paprika toe aan de sperziebonen en rode ui.

Als laatste snijd je de courgette in blokjes. Deze voeg je ook toe aan de pan waarna je nog een scheutje olijfolie toevoegt. Kruid naar smaak met peper en zout en schep goed om. Verhit nog een paar minuten tot alle groenten goed verwarmd is.

Aardappelpartjes bakken

Tijdens het roerbakken van de groenten zet je ook een grote koekenpan op het vuur. Hierin verhit je een scheutje olie waar je de aardappelpartjes in bakt. Doe dit op middelhoog vuur en schep de aardappelpartjes regelmatig om. Kruid tussendoor met wat grof zeezout, een klein beetje peper en wat paprikapoeder. Bak de aardappelpartjes ongeveer tien minuten tot ze mooi kleuren en een beetje knapperig worden.

Ik gebruikte kant en klare partjes maar je kan deze ook zelf snijden. Boen dan de aardappels schoon en snijd in partjes, kook ze ongeveer tien minuten en laat uitlekken en afkoelen. Bak ze hierna zoals hierboven is beschreven.

Maak de jus

Haal de gare kippendij uit de pan en voeg een scheutje (heet) water toe. Zet het vuur hoog en schraap de bakrestjes van de bodem. Breng op smaak met wat ketjap manis en een scheutje tomatensaus. Eventueel kan je er nog wat paprikapoeder bij doen. Schep goed om en kook de jus een beetje in tot deze wat dikker wordt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij
Sperziebonen, paprika, courgette, aardappelpartjes en kippendij

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 613 kcal.
  • Vetten 27 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 51 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens