Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze lekkere spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Een makkelijk en snel maaltje dat je binnen een half uurtje al op tafel hebt staan. Zelf hadden we meer dan genoeg aan twee wraps per persoon maar eventueel kan je er een lekkere salade bij serveren.

De spinazie en champignons roerbakte ik in de wok waarin ik eerst de kip pesto maakte. Zo trekken de smaken nog meer in elkaar, de gebakken reepjes kip roer je er later nog even doorheen. Nadat je de wraps hebt belegd strooi je er wat pijnboompitjes over en rasp je er een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas overheen. Daarna hoef je ze alleen nog even op te rollen en zijn je wraps met spinazie, kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas klaar.

De Parmezaanse kaas kan je al geraspt of in snippers kopen maar vers geraspt is natuurlijk het allerlekkerst. Een stuk Parmezaan ligt bij mij dan ook standaard in de koelkast. Heerlijk over de pasta maar dus ook op deze lekkere wraps of bijvoorbeeld op een tosti.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 600 gr. bladspinazie
  • 300 gr. kippendij
  • 250 gr. champignons
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 2 tl. groene pesto
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Verhit je wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Snijd de kippendijfilet in reepjes en verhit een scheutje olijfolie in de wok. Doe de reepjes kippendij met de groene pesto en peper en zout in de wok en roerbak vijf minuten op hoog vuur. Als de reepjes kippendij gaar zijn schep je ze er even uit met een schuimspaan, laat het bakvet in de wok.

Als de kip in de wok zit borstel je de champignons schoon. Snijd de grote champignons in vier parten, de wat kleinere doormidden. Als je de kip uit de wok hebt gehaald voeg je de champignons toe en roerbak je deze op hoog vuur tot ze mooi bruin worden. Kruid tussendoor met ruim peper en zout. Leg nu ook de wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de champignons mooi bruin zijn en iets beginnen te slinken voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe. Roerbak op hoog vuur maar laat de spinazie net niet helemaal slinken. De spinazie zal flink wat vocht afgeven, eventueel kan je de inhoud van de wok in een vergiet storten en kort uit laten lekken. Bak daarna weer verder. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge hete koekenpan tot ze beginnen te kleuren en je ze gaat ruiken. Stort op een bord om een beetje af te laten koelen.

Beleg de wraps in het midden met het spinazie- en kipmengsel en strooi hier de pijnboompitjes over. Rasp er nu flink wat Parmezaanse kaas overheen en kruid eventueel nog met een beetje extra peper. Rol de wraps strak op en snijd eventueel doormidden. Serveer je spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas al opgerold of zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen dit zelf kan doen.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Spinazie wraps met kip pesto, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens