Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Ik was van plan een simpele stamppot te maken maar had her en der nog wat aangebroken potjes en zakjes over. Ik heb alles lekker door elkaar gedaan en het resultaat was een heerlijke spinaziestamppot met gebakken spekjes, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.

Deze stamppot is super makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Ik heb bladspinazie gebruikt en deze gewoon rauw door de aardappelen gestampt. De pijnboompitjes en spekjes heb ik even gebakken in de koekenpan en de combinatie klopte gewoon helemaal. Wil je deze lekkere spinaziestamppot zelf eens proberen dan vind je hier het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 600 gr. bladspinazie
  • 125 gr. zongedroogde tomaatjes
  • 125 gr. spekreepjes
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • Italiaanse kruiden, optioneel
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook de aardappelen 20 minuten in een ruime pan en giet deze daarna af. Laat op een klein vuurtje heel even droogstomen maar zorg dat ze niet aanbakken.

Laat ondertussen de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapiertje en snijd daarna in kleine reepjes. Snijd met een groot mes de bladspinazie, gewoon steeds een bergje op je snijplank leggen en er 'grof' doorheen hakken. Het hoeft niet heel klein te worden.

Bak de spekjes aan in de koekenpan tot ze krokant zijn en schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat de pan op laag vuur staan zodat het achtergebleven spekvet vloeibaar blijft.

Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en giet het spekvet erbij. Doe een klein klontje boter in de pan en een scheutje melk en maak er een mooie puree van. Doe er beetje bij beetje de bladspinazie bij en stamp of roer alles goed door elkaar.

Verhit kort de pijnboompitjes in de koekenpan tot deze beginnen te kleuren en haal ze daarna direct uit de pan. Roer de pijnboompitjes samen met zongedroogde tomaatjes en de spekjes door de stamppot, kruid met wat peper en zout. Laat de stamppot nog een paar minuten warm worden op laag vuur en roer af en toe even om.

Tip: wil je een echt Italiaans tintje aan je stamppot geven dan kan je tegelijk met de bladspinazie wat Italiaanse kruiden aan je stamppot toevoegen. Voor het serveren strooi je er nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas over.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Spinaziestamppot met gebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens