Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Laatst maakte ik deze spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven. Het is een heerlijke en makkelijke maaltijd waar je maar weinig tijd aan kwijt bent. De oven doet namelijk het grootste deel van het werk, je hoeft zelf alles alleen maar even te snijden.

De spruitjes krijgen een heerlijk zoet smaakje als je ze in de oven hebt gegrild. Erg lekker met mee gegrilde rode ui en knoflook. Ook de worstjes bereidde ik in de oven en dat maakt dit gerecht een echte traybake. Het recept voor deze spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. krieltjes, in de schil
  • 1 kg. spruitjes
  • 2 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 6 Catalaanse braadworstjes
  • grof zeezout
  • peper
  • rozemarijn
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bedek alvast een bakplaat met bakpapier. Spoel de krieltjes even onder de kraan en laat kort uitlekken. Snijd de krieltjes doormidden en verdeel over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en strooi er wat grof zeezout en gedroogde of fijngehakte rozemarijn over.

Pel de rode uien en snijd deze in vieren, snijd de rode uien vervolgens in stukjes en verdeel tussen de krieltjes op de bakplaat. Plet de teentjes knoflook onder een koksmes en verwijder het velletje. Snijd de teentjes knoflook in de lengte doormidden en verdeel tussen de krieltjes en rode ui.

Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Als je grote spruiten hebt snijd je ze eenmaal doormidden. Doe in een vergiet en spoel even onder de kraan. Laat kort uitlekken en doe de spruitjes in een mengkom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en wat grof zeezout en schep alles door elkaar. Verdeel over de bakplaat en strooi er wat versgemalen peper over.

Snijd de Catalaanse braadworstjes in drieën en verdeel over de bakplaat. Schuif de bakplaat nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er na 15 minuten uit en draai de stukjes wordt even om met een vleestang. Doe nog tien minuten in de oven tot alles gaar is, het is niet erg als de spruitjes wat geblakerd zijn.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Spruitjes, rode ui, krieltjes en Catalaanse worstjes uit de oven

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens