Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas

Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Deze stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas is zo klaar. De paksoi zorgt ervoor dat deze stamppot nog wat knapperig is. De gebakken spekjes en kaas zorgen voor een lekkere smaak. Bovendien hoef je voor deze stamppot niet veel voor te bereiden. Zo zet je deze in een half uurtje op tafel. Een lekker recept voor doordeweeks dus.

De paksoi kook je deels mee met de aardappels. In de tussentijd bak je de spekreepjes en snijd je de kaas in stukjes. Wij maken thuis regelmatig andijviestamppot. Meestal als we wat stukjes kaas over hebben, zo kan je deze ‘kontjes’ nog prima gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook wat geraspte kaas gebruiken als je dat nog hebt liggen.

Wil je deze lekkere andijviestamppot met paksoi, spekjes en kaas ook eens proberen? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere en snelle stamppot recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 500 gr. andijvie, gesneden
  • 1 paksoi
  • 125 gr. spekreepjes
  • 100 gr. jonge kaas
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke stamppotpan of soeppan op het vuur. Breng hier een ruime laag water in aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en spoel de paksoi onder de kraan. Snijd de stelen tot aan het bladgroen in stukjes. Bewaar het bladgroen voor later. Kook de gesneden stukjes paksoi de laatste vijf minuten mee met de aardappels.

Bak intussen de spekreepjes in een droge en hete koekenpan. Als de spekreepjes goed krokant zijn zet je het vuur laag, zo blijft het bakvet vloeibaar. Rol het bladgroen van de paksoi op en snijd in stukjes. Giet de aardappels nu af en laat kort droogstomen. Kruid met flink wat peper en zout. Voeg een klontje roomboter en een scheutje lauwe melk toe. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot.

Stamp of roer er vervolgens het bladgroen van de paksoi en de gesneden andijvie door. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer door de stamppot. Voeg op het laatst de spekreepjes en het bakvet toe en roer nogmaals door elkaar. Laat op laag vuur staan tot de kaas is gesmolten en serveer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas
Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas
Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas
Stamppot andijvie met paksoi, gebakken spekjes en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 485 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 50 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens