Stamppot broccoli met spekjes en ei

Stamppot broccoli met spekjes en ei

Wij zijn thuis echte liefhebber van stamppotten, enerzijds omdat ze eenvoudig en snel te maken zijn en anderzijds omdat onze zoon er van smult. Deze broccolistamppot met spekjes en ei is één van zijn favorieten en gaat er altijd goed in. Je hebt er weinig voor nodig en het staat binnen een half uurtje op tafel.

Ik maakte deze broccolistamppot omdat de oma van een vriendje van zoonlief dit vaak maakt. Haar kleinkinderen waren er dol op en ook hier thuis werd de stamppot goed ontvangen. Wil je deze makkelijke en lekkere stamppot ook eens proberen? Hieronder vind je het snelle recept, ideaal voor een doordeweekse dag,

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 1 grote stronk broccoli of 2 kleintjes
  • 200 gr. spekreepjes
  • 4 hardgekookte eieren
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd in niet al te grote stukken en kook in 20 minuten gaar. Zet de aardappels op in een ruime pan zodat na een paar minuten de broccoli er nog bij past. Kook intussen in een pannetje de eieren hard. Zet op met koud water en laat ongeveer vijf minuten koken zodra het water kookt. Spoel even onder koud water en pel ze direct.

Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stronk in kleine stukjes. Als de aardappels 5 minuten koken doe je de in stukjes gesneden stronk in de pan en nog eens 5 minuten later voeg je de broccoliroosjes toe.

Bak intussen de spekreepjes aan in een koekenpan tot ze een beetje krokant zijn. Schep met een bakspaan of schuimspaan de spekjes uit de pan en houd deze even apart. Bewaar het bakvet in de pan, bijvoorbeeld op een laag vuurtje op het fornuis.

Giet na 20 minuten de aardappels met de broccoli af en stamp fijn met een stamper. Voeg het bakvet toe met een klontje roomboter en een scheutje melk. Kruid naar smaak met peper en zout en stamp alles nog even goed door, roer er tot slot de gebakken spekjes doorheen.

Serveer met bovenop wat gesneden stukjes hardgekookt ei. Eet smakelijk!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens