Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes

Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Van de week maakte ik deze stamppot met spinazie, snijbonen en gebakken spekjes. Dit klinkt misschien als een wat rare combinatie maar de smaken passen perfect bij elkaar. Ik kookte de snijbonen beetgaar en stampte de spinazie er rauw doorheen. De spinazie sneed ik alleen wat fijner voor ik deze door de stamppot deed.

De spekreepjes bakte ik krokant in een hete koekenpan. Aan het einde roerde ik deze met het spekvet door de stamppot. Dit geeft de stamppot een heerlijk wat zoutig smaakje en maakt deze nog wat smeuïger. Je hebt de stamppot lekker snel gemaakt, ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Lijkt deze spinazie- en snijbonenstamppot met spekjes je ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere stamppot recepten om eens te proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 400 gr. bladspinazie
  • 400 gr. snijbonen
  • 200 gr. spekreepjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote stamppotpan of soeppan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan op het vuur en breng hierin een laagje water aan de kook. Verhit tot slot een koekenpan of hapjespan op laag vuur. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in de grote stamppotpan. In de tussentijd maak je de snijbonen schoon en snijd je deze in blokjes. Kook de snijbonen in zes tot acht minuten beetgaar in de kleine pan en giet af in een vergiet.

Bak de spekreepjes

Bak tussendoor de spekreepjes in een hete en droge koekenpan. Bak ze net zolang tot de spekreepjes goudbruin en wat krokant worden. Zet het vuur laag zodat het bakvet vloeibaar blijft. Hak met een koksmes de bladspinazie grof en bewaar voor zo. Giet de aardappelen af en laat kort droogstomen. Doe er een klontje roomboter en een scheutje melk bij en stamp fijn met een aardappelstamper. Kruid tussendoor naar smaak met peper en zout.

Maak de stamppot af

Doe er vervolgens beetje bij beetje de bladspinazie door en stamp goed door elkaar. Laat kort op laag vuur staan tot de spinazie een beetje slinkt. Roer er dan de snijbonen, gebakken spekjes en het bakvet door. Verdeel de stamppot over de borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes
Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes
Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes
Stamppot van spinazie en snijbonen met gebakken spekjes

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 399 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 6 gr.
  • Koolhydraten 41 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens