Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Deze keer stond er weer eens een lekkere stamppot op het menu. Ik heb witte kool gebruikt in combinatie met venkel en daar flink wat kappertjes doorheen gedaan. Een verrassend lekkere combinatie van smaken die erg lekker was met kip uit de oven.

De kappertjes en een scheutje azijn zorgen voor een lekker frisse smaak bij deze stamppot. Door de kappertjes er pas aan het eind doorheen te doen blijven ze lekker knapperig en heb je een heerlijk zuurtje in de mond. De kool heb ik gesneden met de keukenmachine en was dus zo klaar, maar ook met de hand heb je deze stamppot zo bereid.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 witte kool
  • 3 el. kappertjes
  • scheutje azijn
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • bosje peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van gelijke grootte. Maak de witte kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. In een keukenmachine met snijschijf heb je de kool zo gesneden, snijd de kool rondom de harde kern in grove stukken en snij deze in de machine fijn.

Snijd je de witte kool met de hand halveer dan eerst de kool en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens nogmaals doormidden en maak met een koksmes dunne reepjes van de stukken kool. Zet een ruime pan met kokend water op en kook de aardappelen en de witte kool hier 20 minuten in.

Maak intussen de venkel schoon, verwijder eventueel de buitenste bladen en de uitsteeksels met het loof. Snijd ook van de venkel de harde kern weg en snijd de venkel in kleine stukken. Doe de gesneden venkel na 10 minuten in de pan bij de aardappels en witte kool en laat deze nog 10 minuten meekoken.

Giet de aardappelen, witte kool en venkel af en laat even droogstomen van het vuur af. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en stamp tot een mooie stamppot. Doe er naar smaak wat peper, zout en azijn bij en stamp nogmaals goed door elkaar.

Snijd een bosje peterselie fijn en doe ongeveer twee handjes fijngesneden peterselie samen met de kappertjes bij de stamppot en roer deze er doorheen. Laat nog een minuutje op laag vuur staan en serveer de stamppot samen met bijvoorbeeld kippenvleugeltjes uit de oven. Strooi er eventueel nog een klein beetje peterselie over.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Stamppot van witte kool met venkel en kappertjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens