Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Ik ben dol op sticky chicken. Van deze sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels heb ik dan ook echt zitten smullen. Het is een supermakkelijk en lekker maaltje dat je echt zo op tafel hebt staan. Binnen 20 minuten heb je dit recept al gemaakt.

De lekkere smaak zit hem vooral in de zoete roergebakken mango en ananas. Dit combineert perfect met de lichtpikante en zoete stukjes kip. Nou moet je wel van warm fruit houden, sommigen vinden dit namelijk niets. Maar laat je het gewoon helemaal afkoelen dan houd je een koude noedelsalade over. Ook heel erg lekker!

Lijkt dit recept met sticky kip je wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle roerbakrecept. En wil je toch liever iets anders dan vind je hier nog veel meer wokrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 270 gr. udon noedels
  • 350 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. champignons
  • 350 gr. ananasstukjes
  • 275 gr. mangostukjes
  • 100 gr. taugé
  • 6 lenteuitjes
  • 75 ml. zoete chilisaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl. sambal oelek
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • arachideolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, bereid hierin de udon noedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook een wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Tot slot verwarm je ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt.

Sticky chicken

Snijd de kippendij in blokjes en roer in een mengkom om met de zoete chilisaus, sojasaus, sambal, basterdsuiker. Voeg wat peper en zout toe en doe er sesamzaadjes naar smaak bij. Verhit een scheutje arachideolie in de hapjespan en bak de sticky chicken hier ongeveer acht tot tien minuten in aan. Bak de kip tot deze mooi donker wordt en goed gaar is.

Roerbakken

Doe tegelijkertijd ook een scheutje arachideolie in de wok. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Roerbak de champignons op hoog vuur tot ze mooi bruin worden en beginnen te slinken. Doe er dan de stukjes ananas en mango bij en roerbak mee op hoog vuur. Kruid met alleen wat peper. Doe er nog kort de taugé bij en schep op hoog vuur om. Snijd als laatste de lenteuitjes in ringetjes en bak de helft nog kort mee in de wok. De andere helft bewaar je voor zo.

Serveren

Schep de noedels op de borden en verdeel de sticky chicken ernaast. Schep de roergebakken ananas, mango, champignons en taugé er overheen. Garneer met de rest van de ringetjes lenteui.

Iets voor jou?

Wokpan

GreenPan Cambridge wokpan
Een mooie lichte wokpan met een diameter van 28 cm. Makkelijk schoon te maken en voor alle warmtebronnen.

Gietijzeren wok rood

Sürel sietijzeren wok
Deze fraaie rode gietijzeren wok is lekker zwaar en geleidt de warmte perfect. Deze wok heeft een diamter van 35 cm.

BK Easy Basic Hapjespan

BK Easy Basic hapjespan
In deze basic hapjespan van BK bak je makkelijk grotere hoeveelheden en eenpansgerechten. Met glazen deksel, kan in de vaatwasser.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 430 kcal.
  • Vetten: 12 gr.
    - waarvan verzadigd: 3 gr.
  • Koolhydraten: 45 gr.
    - waarvan suiker: 25 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 28 gr.
  • Zout: 1.9 gr. (760 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Sticky chicken met ananas, mango, taugé en udon noedels

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens