Taco’s met pulled pork en pickled red onions

Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Hoofdgerecht
25 minuten + 30 minuten oven + 30 minuten wachten
4 personen

Pulled pork is lang gegaard varkensvlees dat je met twee vorken uit elkaar plukt. Een tijdrovend maar echt overheerlijk gerecht dat je tegenwoordig gelukkig ook kant-en-klaar kan kopen. Daarmee maakte ik deze heerlijke taco’s met pulled pork en pickled red onions.

De pickled red onions maakte ik ook zelf, heel erg makkelijk en super van smaak. De pulled pork verwarm je in de oven en in de tussentijd kan je alle andere ingrediënten vast klaarmaken. Het recept voor deze heerlijke pulled pork taco’s vind je hieronder. Wat mij betreft een toppertje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 800 gr. pulled pork
  • 12 taco's
  • 2 trostomaten
  • paar blaadjes sla, bv. ijsbergsla
  • 125 gr. zure room

Pickled red onions

  • 2 rode uien
  • 4 el. rijstazijn
  • 2 el. suiker
  • snufje zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Ik kocht de kant-en-klare pulled pork gewoon bij de Albert Heijn, daar hebben ze het merk 'Country Menus'. Zelf gemaakt is natuurlijk stukken lekkerder maar als je geen 18 uur de tijd hebt is dit een prima alternatief.

Verwarm je oven voor op 180 graden en doe de pulled pork met het vocht in een ovenschaal. Schuif deze in het midden van je oven en laat minimaal 30 minuten garen. Trek het vlees daarna met twee vorken uit elkaar. In de tussentijd kan je mooi de pickled red onions maken.

Pel de rode uien, snijd in zo dun mogelijke ringen en doe in een hittebestendige mengkom of schaal. Gier hier water bij dat net van de kook af is tot de uienringen helemaal onderstaan. Laat tien minuten staan en laat daarna uitlekken. Doe de uitgelekte uienringen terug in de mengkom en voeg de rijstazijn, suiker en zout toe. Laat minimaal een half uur staan.

Snijd de tomaten in blokjes en een paar blaadjes van de ijsbergsla in reepjes. Doe de picked red onions, de reepjes sla, de blokjes tomaat, de pulled pork en de zure room in aparte kommetjes. Verwarm de taco's tenslotte 6 minuten in de oven op 160 graden.

Serveer alles los en laat iedereen zelf de taco's vullen met achtereenvolgens de reepjes sla, pulled pork, blokjes tomaat, picked red onions en een lepel zure room.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Taco’s met pulled pork en pickled red onions
Taco’s met pulled pork en pickled red onions

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens