Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta

Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Deze tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta heb je echt razendsnel gemaakt. Even de prei snijden, smoren in wat boter en roomkaas en de pasta koken. In iets meer dan 20 minuten kan je al aan tafel. En hoewel je dit maaltje zo hebt gemaakt smaakt het erg lekker.

Ik koos voor verse tagliatelle, die hoef je maar vier minuten te koken. Je kan dit pastamaaltje natuurlijk ook met spaghetti of een andere pasta maken. De pancetta scheur je in stukjes en verdeel je gewoon koud over de borden. Eventueel snipper je er nog wat verse basilicum over en je bent klaar.

Ook zin in deze tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle pastarecept. Toch liever iets anders? Dam vind je hier nog veel meer makkelijke en lekkere pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 3 stuks prei
  • 200 gr. doperwten (diepvries)
  • 200 gr. roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • 80 gr. pancetta
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • boter en/of olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd het onderste stukje van de preien en snijd vervolgens tot het bladgroen in ringen. Verhit een klontje boter en/of olijfolie in een ruime hapjespan en smoor de prei tot deze wat glazig wordt. Kruid met peper en zout en voeg eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden toe. Doe er nu de doperwten bij en voeg de roomkaas toe. Schep goed om tot de roomkaas volledig is opgenomen en laat een tijdje smoren.

Breng in de tussentijd in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hier de tagliatelle in. Giet af en schep om met wat olijfolie. Houd de tagliatelle warm en schep af en toe even om. Dit voorkomt plakken.

Serveer de pasta

Verdeel de tagliatelle over vier borden. Strooi hier de pijnboompitjes over en schep daar de prei en doperwten in room overheen. Scheur de pancetta in stukjes en verdeel over de borden. Rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er nog wat olijfolie op. Je kan nu nog een beetje peper toevoegen en er wat gesnipperde basilicum over strooien. Buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta
Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta
Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta
Tagliatelle, in room gesmoorde prei met doperwten en pancetta

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 632 kcal.
  • Vetten 33 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 57 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 2.48 gr.
  • Natrium 992 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens