Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Laatst maakte ik deze heerlijke tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm. Het was een superlekkere maaltijd die je echt zo op tafel hebt staan, in 25 minuten ben je al klaar. Je hebt er weinig voor nodig en het is heel makkelijk te maken, zeker eens proberen dus.

Ik maakte de courgette- en wortellinten met een zogenaamde spiraalsnijder. Dit is een soort uit de kluiten gewassen puntenslijper die bijna geen ruimte inneemt. Door er je groenten in te draaien vormen zich lange en dunne linten die je weer kan verwerken in je gerechten. Niet alleen lekker in dit recept maar bijvoorbeeld ook in een frisse salade.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 250 gr. paddenstoelen melange*
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 50 gr. roomboter
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

* In dit recept gebruikte ik o.a. oesterzwam, cantharel jaune en champignon.

Bereidingswijze

Breng in een ruime kookpan een flinke laag water aan de kook voor de tagliatelle. Zet ook vast een ruime hapjespan op het vuur en warm deze op laag vuur voor. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd deze in dunne plakjes. Smelt de roomboter in de hapjespan en bak de paddenstoelen hier een paar minuten in aan tot ze beginnen te slinken, kruid met flink wat versgemalen peper.

Maak intussen de courgette en winterpeen schoon en snijd deze met de spiraalsnijder in lange slierten. Heb je geen spiraalsnijder gebruik dan een kaasschaaf om er bredere linten van te snijden. Verkruimel een blokje groentebouillon boven de hapjespan en voeg de courgette- en wortellinten toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur en schep alles goed door elkaar. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven.

Bereid intussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking, verse tagliatelle hoef je maar een paar minuten te koken. Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan, roer door elkaar met een klein beetje olijfolie en houd warm voor zo. Snijd de plakjes gerookte zalm in stukjes.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de courgette- en wortellinten en de gebakken paddenstoelen overheen. Verdeel de stukjes gerookte zalm over de borden en doe bovenop een handje pijnboompitjes, deze kan je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan voor nog meer smaak. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens