Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze heerlijke tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm. Het was een superlekkere maaltijd die je echt zo op tafel hebt staan, in 25 minuten ben je al klaar. Je hebt er weinig voor nodig en het is heel makkelijk te maken, zeker eens proberen dus.

Ik maakte de courgette- en wortellinten met een zogenaamde spiraalsnijder. Dit is een soort uit de kluiten gewassen puntenslijper die bijna geen ruimte inneemt. Door er je groenten in te draaien vormen zich lange en dunne linten die je weer kan verwerken in je gerechten. Niet alleen lekker in dit recept maar bijvoorbeeld ook in een frisse salade.

Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Wil je liever een ander pastagerecht dan vind je hier al mijn pastarecepten. Buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 250 gr. paddenstoelen melange*
  • 100 gr. gerookte zalm
  • 50 gr. roomboter
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

* In dit recept gebruikte ik o.a. oesterzwam, cantharel jaune en champignon.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime kookpan een flinke laag water aan de kook voor de tagliatelle. Zet ook vast een ruime hapjespan op het vuur en warm deze op laag vuur voor. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd deze in dunne plakjes. Smelt de roomboter in de hapjespan en bak de paddenstoelen hier een paar minuten in aan tot ze beginnen te slinken, kruid met flink wat versgemalen peper.

Maak intussen de courgette en winterpeen schoon en snijd deze met de spiraalsnijder in lange slierten. Heb je geen spiraalsnijder gebruik dan een kaasschaaf om er bredere linten van te snijden. Verkruimel een blokje groentebouillon boven de hapjespan en voeg de courgette- en wortellinten toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur en schep alles goed door elkaar. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven.

Bereid intussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking, verse tagliatelle hoef je maar een paar minuten te koken. Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan, roer door elkaar met een klein beetje olijfolie en houd warm voor zo. Snijd de plakjes gerookte zalm in stukjes.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de courgette- en wortellinten en de gebakken paddenstoelen overheen. Verdeel de stukjes gerookte zalm over de borden en doe bovenop een handje pijnboompitjes, deze kan je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan voor nog meer smaak. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm
Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm
Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm
Tagliatelle met courgette- en wortellinten, gebakken paddenstoelen en gerookte zalm

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 554 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 20 gr.
  • Zout 3 gr.
  • Natrium 1200 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens