Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus

Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus

Deze tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus is ideaal voor doordeweeks. Het is namelijk een makkelijk en lekker gerecht dat je zo op tafel hebt gezet. De groenten bak je samen met de worstjes, deze snijd je eerst in stukjes. Hierna doe je er de tomatensaus bij en laat alles nog een kwartiertje pruttelen. In de tussentijd bereid je de tagliatelle.

Zelf gebruikte ik verse groenten, met een goed koksmes heb je deze namelijk zo fijn gesneden. Maar je kan natuurlijk ook voorgesneden groenten gebruiken. Dan ben je nog sneller klaar. Serveer deze maaltijd met wat rucola en vers geraspte Parmezaanse kaas. Nog een scheutje goede olijfolie erover en je hebt een heerlijk maaltje. Het makkelijke en snelle recept vind je hieronder. En hier staan nog veel meer snelle pastarecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. tagliatelle
  • 400 gr. tomatenblokjes, uit pak
  • 100 gr. rucola
  • 5 chipolata worstjes
  • 1 courgette
  • 3 paprika's
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de uien en teentjes knoflook. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Bak de uien en knoflook kort aan. Snijd in de tussentijd de worstjes in stukjes. Doe deze in de hapjespan en bak bruin. Kruid alles met wat peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak.

Snijd de groenten

Eerst snijd je de paprika's in stukjes. Verwijder de bovenkant en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in stukjes en voeg toe aan de hapjespan. Verwijder de uiteindes van de courgette. Snijd de courgette in blokjes. Voeg ook deze toe aan de hapjespan en schep alles goed om. Bak alles een paar minuten aan op middelhoog vuur. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger tot het begint te pruttelen. Draai daarna wat lager en laat 15 minuten staan.

Intussen breng je in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Bereid hierin de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en schep om met een scheutje olijfolie.

Serveer de pasta

Verdeel de rucola over vier borden en sprenkel er wat olijfolie over. Schep hier de tagliatelle op. Doe daarover de groenten en worstjes met tomatensaus. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en besprenkel met wat olijfolie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met courgette, paprika, worstjes en tomatensaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 25 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 33 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.