Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Pasta staat bij ons vaak op tafel. Laatst maakte ik tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen. Een makkelijk en snel pastarecept dat echt zo is gemaakt. De romige saus geeft net dat beetje extra aan dit recept. En de knoflookgarnalen natuurlijk. Daan ben ik zelf namelijk dol op.

Houd je niet zo van garnalen? Dan kan je deze gewoon weglaten. Of vervang ze bijvoorbeeld door gedroogde ham of wat pancetta. Nadat je het recept hebt gemaakt breng je het op het bord nog wat verder op smaak. Gewoon met wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en een scheutje goede olijfolie.

Lijkt dit recept je wel iets? Dan lees je hieronder hoe ik het maak. En hier vind je nog veel meer makkelijke pastarecepten. Lekker voor een andere keer. Of als je toch liever iets anders op tafel zet vanavond.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 2 prei
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. garnalen
  • 1 teen knoflook
  • ca. 100 gr. roomkaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Paremzaanse kaas
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Zet een grote kookpan op het vuur. Breng hier een flinke laag water in aan de kook. Hierin bereid je zo de pasta. Verwarm ook vast een grote hapjespan op laag vuur. Plet een teentje knoflook en verwijder de schil. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan. Leg hier de teen knoflook in. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten op laag vuur.

Prei en champignons

Borstel de champignons intussen schoon. Snijd ze in plakjes en doe in de hapjespan. Kruid met peper en zout en schep goed om. Ondertussen kan je de prei in niet al te dunnen ringen snijden. Voeg ook deze toe aan de hapjespan en schep om. Doe er nog wat extra peper en zout bij en strooi er wat Italiaanse kruiden over. Bak tot de champignons slinken en de prei glazig wordt. Doe er vervolgens de roomkaas bij. Schep alles goed om tot je een romige saus hebt. Bereid tussendoor de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

Serveren

Schep de tagliatelle op de borden. Hier bovenop schep je de prei, champignons, knoflookgarnalen en roomsaus. Scheur er wat basilicum boven en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over. Eventueel kan je er nog een beetje peper overheen draaien. Je tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen is klaar. Eet smakelijk!

Hapjespannen

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 364 kcal.
  • Vetten: 19 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 23 gr.
    - waarvan suiker: 5 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 20 gr.
  • Zout: 1.9 gr. (760 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Tagliatelle met prei en champignons in roomsaus en knoflookgarnalen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens