Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Wist je dat je met boerenkool veel meer kan doen dan alleen in een stamppot gebruiken? Zo maakte ik laatst deze heerlijke tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot. Een lekkere pastamaaltijd die je echt supersnel hebt gemaakt.

Onze zevenjarige is normaal niet zo van de boerenkool maar deze versie vond hij heerlijk. Misschien kwam dat door de royale hoeveelheid Parmezaanse kaas die ik er bij hem overheen raspte. Maar het doel heiligt in dit geval alle middelen toch? Het bord ging leeg en daar ging het tenslotte om. Ook op je eigen bord kan je trouwens gerust lekker uitschieten met de Parmezaanse kaas. De smaak combineert namelijk perfect met de roergebakken boerenkool en de walnoot. Wil je dit snelle pastagerecht zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gr. tagliatelle
  • 600 gr. boerenkool, panklaar
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr. spekreepjes
  • 150 gr. walnoten
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Ik bereidde de roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot in een grote hapjespan. Heb je deze niet dan kan je dit eventueel ook in een wok doen. Verwarm de hapjespan vast voor op laag vuur en zet ook alvast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur. Bereid de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af. Doe terug in de pan en roer er een klein scheutje olijfolie doorheen. Houd van het vuur af warm met het deksel op de pan.

Terwijl de tagliatelle kookt bereid je de rest van het recept. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en bak de spekreepjes en fijngesneden knoflook een paar minuten aan. Als de spekjes mooi bruin worden voeg je beetje bij beetje de panklare boerenkool toe. Zodra het een beetje begint te slinken voeg je de volgende portie boerenkool toe.

Schep alles goed om en kruid met wat versgemalen peper, zout is niet nodig omdat de gebakken spekreepjes al zout genoeg zijn. Halveer indien nodig de walnoten en roer ook deze door de boerenkool en de spekjes. Zodra je dit hebt gedaan laat je het nog even op het vuur staan, de boerenkool krijgt een mooie diepgroene kleur.

Schep de gare tagliatelle op de borden en schep hier de roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot overheen. Rasp er met een grove keukenrasp een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas over en serveer direct. Sprenkel er nog een klein scheutje olijfolie over en je tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot kan worden opgediend.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Tagliatelle met roergebakken boerenkool, spekjes en walnoot

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens