Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt

Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Toen ik onlangs een lekkere pizza had gemaakt bleef er flink wat tomatensaus over. Ik maakte er deze tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt mee. Een makkelijk en lekker maaltje dat zo op tafel staat, ideaal als je snel iets lekkers wilt eten.

Zelf gebruik ik altijd verse groenten die ik fijn snijd, wil je nog sneller klaar zijn dan kan je natuurlijk ook een zakje voorgesneden groenten gebruiken. Voor nog wat extra vulling kan je eventueel 250 gram champignons meebakken. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 250 gr. tagliatelle
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. bospeen
  • 250 gr. champignons, optioneel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl. groene pesto
  • 400 gr. tomatensaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, hierin bereid je de pasta. Zet ook vast een ruime hapjespan op het vuur en laat deze goed warm worden. Eventueel kan je ook een wok gebruiken voor het roerbakken van de groenten en het gehakt.

Snijd van tevoren vast alle groenten en kook de tagliatelle pas als je de groenten hebt gesneden. Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei in dunne ringetjes. Verwijder de bovenkant van de paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd de paprika vervolgens in reepjes. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de courgette in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakjes of kleine blokjes. Spoel alle groenten in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.

Pel de ui en snijd deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak fijn. Kook nu de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm met het deksel op de pan. Verhit tussendoor een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en bak de fijngesneden ui samen met de groene pesto kort aan, voeg het gehakt toe en bak rul.

Als het gehakt mooi bruin is voeg je de fijngehakte knoflook toe en bak je dit nog een minuutje mee. Voeg nu de gesneden groenten toe en roerbak het geheel nog zo'n vijf minuten. Schep nu de tomatensaus in de hapjespan en verhit tot het begint te pruttelen. Kruid met de Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper en zout.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de tomatensaus met de gebakken groenten en het gehakt overheen. Rasp er op de borden nog wat verse Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er nog een beetje olijfolie op. Je tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle met roergebakken groenten, tomatensaus en gehakt

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens