Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Als ik eens wat minder kookinspiratie heb val ik vaak terug op een lekker pastagerecht. Zo maakte ik laatst deze tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven. Een super makkelijk en vooral heel erg smakelijk maaltje dat je lekker snel op tafel hebt staan.

Ik at het met reepjes gerookte zalmfilet maar ook met gebraden kippendij, garnaaltjes of Parmaham smaakt dit super. De knoflook-tomaatjes kan je trouwens ook als bijgerecht voor iedere andere pastamaaltijd maken, ze zijn zo lekker en makkelijk te maken. Het recept vind je hier, buon appetito!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. pijnboompitjes
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 210 graden, zet alvast een wokpan op laag vuur en breng in een flinke kookpan ruim water aan de kook.

Halveer de cherrytomaatjes en leg deze in een ovenschaal, zorg dat de platte kant boven ligt. Pel de knoflook en hak de drie teentjes goed fijn, strooi over de tomaatjes. Kruid met flink wat peper en zout en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Besprenkel tenslotte met olijfolie en zet de schaal 20 minuten in je oven.

Doe intussen de tagliatelle in het kokende water en bereid volgens de verpakking. Laat de tagliatelle goed uitlekken en doe terug in de pan, sprenkel er wat olijfolie over en roer goed door elkaar. Houd warm met de deksel op de pan. Snijd de gerookte zalm vast in reepjes en bewaar voor zo.

Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en roerbak de bladspinazie beetje bij beetje tot deze volledig is geslonken. Kruid met een beetje versgemalen peper en zet het vuur uit, de hete wokpan zorgt ervoor dat de spinazie warm blijft.

Schep op ieder bord een portie tagliatelle en verdeel de roergebakken spinazie hierover. Schep er wat van de knoflook-tomaatjes naast en verdeel de reepjes zalm over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas boven en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Sprenkel er vlak voor het opdienen nog een klein beetje olijfolie over, heerlijk.

 

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Tagliatelle met roergebakken spinazie en knoflook-tomaatjes uit de oven

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens