Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan

Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Deze tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan heb je in 20 minuten gemaakt. Ik twijfelde of ik dit makkelijke receptje wel op Kookidee zou zetten omdat het zo eenvoudig is. Omdat het zo lekker was deel ik het toch met je.

Ik koos ervoor alleen snijbonen te gebruiken, wil je een extra smaakje dan kan je tegelijk met de knoflook nog een in partjes gesneden ui meebakken. Voor ons was dit echt een zomers vakantiemaaltje waar we volop van hebben zitten smullen. Hieronder vind je het supersnelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. tagliatelle
  • 800 gr. snijbonen
  • 1 grote ui, optioneel
  • 200 gr. garnalen
  • 4 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet alvast een pan op het vuur met een flinke laag water en breng aan de kook. Breng ook een wat kleinere pan met een laagje water aan de kook. Verwarm ook vast een hapjespan of flinke koekenpan op laag vuur.

Maak de snijbonen schoon door de uiteinden te verwijderen, snijd vervolgens in niet al te kleine blokjes. Kook de snijbonen zo'n acht tot twaalf minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wil hebben. Giet af, spoel heel kort onder koud water en doe terug in de pan. Zelf kook ik ze meestal zo'n acht minuten, dan vind ik ze het lekkerst.

Bereid intussen ook vast de tagliatelle volgens de aanzijgingen op de verpakking. Roer de tagliatelle los zodra het water kookt en giet daarna af. Bewaar in de pan om de tagliatelle warm te houden en roer er een klein scheutje olijfolie en een snufje peper door.

Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn. Als je een ui toe wilt voegen pel je deze ook, snijd hem vervolgens in vieren en daarna in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook kort op hoog vuur, bak de ui eventueel direct mee. Voeg de garnaaltjes toe, kruid met wat peper en zout en bak een paar minuten mee.

Schep de tagliatelle op de borden en schep hier de gekookte snijbonen overheen. Schep er de garnaaltjes in knoflook bij en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er een klein scheutje olijfolie over en draai er nog een klein beetje peper overheen. Je tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle met snijbonen, garnaaltjes in knoflook en Parmezaan

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens