Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Toen ik er laatst vlak voor het avondeten achterkwam dat we bijna niets in huis hadden sjeesde ik naar de supermarkt. Iets later stond ik in de keuken om deze tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook te maken. En weer 15 minuten later zaten we al aan tafel, als dat niet snel is?

Ik gebruikte verse pasta, want die hoeft maar heel kort te koken. Ook gebruikte ik gegrilde paprika uit een potje, heb je alle tijd dan kan je de paprika natuurlijk ook zelf grillen in de oven. Hier vind je het recept als je deze supersnelle pastamaaltijd zelf wilt maken, wij hebben zitten smullen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. verse tagliatelle (koelschap)
  • 600 gr. snijbonen
  • 185 gr. gegrilde rode paprika's (potje)
  • 200 gr. garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het grote voordeel van verse pasta is dat deze maar heel kort hoeft te koken. Deze verse tagliatelle stond bijvoorbeeld maar vier minuten op het vuur. Als je gedroogde pasta gebruikt wordt de bereidingstijd iets langer maar heb je dit gerecht nog steeds zo klaar.

Zet één pan met een laagje water, één grotere pan met ruim water en een hapjespan op het vuur. Breng in beide pannen het water aan de kook en verwarm de hapjespan op laag vuur.

Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, kook de snijbonen in acht minuten gaar en laat uitlekken. Doe de snijbonen terug in de pan en houd nog even warm. Bereid in de tussentijd de pasta, giet af en hou warm in de pan. Sprenkel er wat olijfolie over en hussel de pasta goed door elkaar.

Laat ondertussen de gegrilde paprika even uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en pers de tenen knoflook hier boven uit. Bak de garnalen een paar minuten in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Doe er daarna de stukjes gegrilde paprika bij, bak kort mee om ze warm te krijgen.

Serveer de tagliatelle op de borden en schep hier de snijbonen en de garnaaltjes met de rode paprika bij. Leg er wat blaadjes verse basilicum op, rasp er naar smaak Parmezaanse kaas op en kruid met wat versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie over en je snelle pastamaaltijd is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook
Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook
Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens