Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Toen ik er laatst vlak voor het avondeten achterkwam dat we bijna niets in huis hadden sjeesde ik naar de supermarkt. Iets later stond ik in de keuken om deze tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook te maken. En weer 15 minuten later zaten we al aan tafel, als dat niet snel is?

Ik gebruikte verse pasta, want die hoeft maar heel kort te koken. Ook gebruikte ik gegrilde paprika uit een potje, heb je alle tijd dan kan je de paprika natuurlijk ook zelf grillen in de oven. Hier vind je het recept als je deze supersnelle pastamaaltijd zelf wilt maken, wij hebben zitten smullen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. verse tagliatelle (koelschap)
  • 600 gr. snijbonen
  • 185 gr. gegrilde rode paprika's (potje)
  • 200 gr. garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Het grote voordeel van verse pasta is dat deze maar heel kort hoeft te koken. Deze verse tagliatelle stond bijvoorbeeld maar vier minuten op het vuur. Als je gedroogde pasta gebruikt wordt de bereidingstijd iets langer maar heb je dit gerecht nog steeds zo klaar.

Zet één pan met een laagje water, één grotere pan met ruim water en een hapjespan op het vuur. Breng in beide pannen het water aan de kook en verwarm de hapjespan op laag vuur.

Maak de snijbonen schoon en snijd in ruitjes, kook de snijbonen in acht minuten gaar en laat uitlekken. Doe de snijbonen terug in de pan en houd nog even warm. Bereid in de tussentijd de pasta, giet af en hou warm in de pan. Sprenkel er wat olijfolie over en hussel de pasta goed door elkaar.

Laat ondertussen de gegrilde paprika even uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en pers de tenen knoflook hier boven uit. Bak de garnalen een paar minuten in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Doe er daarna de stukjes gegrilde paprika bij, bak kort mee om ze warm te krijgen.

Serveer de tagliatelle op de borden en schep hier de snijbonen en de garnaaltjes met de rode paprika bij. Leg er wat blaadjes verse basilicum op, rasp er naar smaak Parmezaanse kaas op en kruid met wat versgemalen peper. Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie over en je snelle pastamaaltijd is klaar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Tagliatelle met snijbonen, gegrilde paprika en garnaaltjes in knoflook

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens