Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes

Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Probeer dan deze tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes eens. Het is een heerlijk en makkelijk recept dat je in 20 minuten hebt gemaakt. Ideaal als je snel klaar wil zijn maar toch lekker wil eten.

Ik koos zelf voor verse tagliatelle die je maar een paar minuten hoeft te koken. Maar je kan natuurlijk ook een andere pasta gebruiken. De verse spinazie neemt nogal wat ruimte in beslag, deze roerbakte ik dus in een grote gietijzeren wok. Net als de gele paprika en de ui. In de tussentijd kan je de pijnboompitjes roosteren in een koekenpan.

Lijkt deze pasta met spinazie en Boursin jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer lekkere pastarecepten om eens te proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. verse tagliatelle
  • 600 gr. bladspinazie
  • 150 gr. Boursin
  • 1 gele paprika
  • 1 grote ui
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng voor de pasta in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Zet intussen ook een grote wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Tot slot verwarm je ook een koekenpan voor op laag vuur. Pel de ui en snijd deze met een koksmes in kleine stukjes. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. De paprika snijd je vervolgens in stukjes.

Roerbakken

Bereid de pasta zoals aangegeven en giet af in een vergiet. Laat kort uitlekken en doe terug in de pan, schep om met een klein beetje olijfolie. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de ui en gele paprika tot de ui wat glazig wordt. Voeg hierna beetje bij beetje de bladspinazie toe en laat slinken. Kruid ruim met peper en zout en schep goed door elkaar. Doe er vervolgens de Boursin bij en schep alles goed om tot de Boursin volledig is gemengd met de spinazie.

Rooster de pijnboompitjes

In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes in de droge en hete koekenpan. Schud regelmatig door elkaar en stort op een bord zodra ze beginnen te kleuren. Dit is hetzelfde moment dat je de pijnboompitjes goed begint te ruiken.

Serveren

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de spinazie met Boursin, gele paprika en ui op. Strooi er vervolgens de geroosterde pijnboompitjes overheen en kruid met wat vers gemalen peper. Tot slot sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes
Tagliatelle met spinazie, Boursin, gele paprika en pijnboompitjes

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 499 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 51 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 0.9 gr.
  • Natrium 360 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens