Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes

Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes

Deze tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes staat snel op tafel. Dit maakt het een ideale pastamaaltijd voor een doordeweekse dag. Het kost je namelijk weinig tijd en je zet toch zonder veel moeite iets lekkers op tafel.

De garnalen bakte ik in een aparte pan met olijfolie en geperste knoflook. Dit geeft de garnalen die heerlijke knoflooksmaak. Het bakvocht dat overblijft giet je daarna over de pasta waardoor ook deze nog meer smaak krijgt. De champignons en paprika bakte ik wat langer zodat ze wat blakeren. Ook dit geeft extra veel smaak.

Tot slot nog een lading versgeraspte Parmezaan en wat goede olijfolie erover en je kan aan tafel. Ook zin in deze lekkere tagliatelle met spinazie en knoflook garnalen? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Buon appetito zoals de Italianen zouden zeggen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 300 gr. tagliatelle
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 2 oranje paprika's
  • 200 gr. garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke kookpan op het vuur met ruim water en breng aan de kook. Verwarm ook een grote wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Daarnaast verwarm je ook vast een koekenpan of hapjespan voor. Snijd hierna de ingrediënten voor zodat je straks alles achter elkaar toe kan voegen.

Snijd de bovenkant van de oranje paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De oranje paprika's snijd je vervolgens in reepjes. Plet de tenen knoflook en pel deze, bewaar voor zo. Als laatste borstel je de champignons schoon en snijd je deze in partjes.

De knoflookgarnalen

Als eerste verhit je in de koekenpan een scheut olijfolie waarna je de garnalen toevoegt. Kruid met wat peper en zout en bak de garnalen een paar minuten aan. Pers hierna de knoflook uit boven de garnalen en schep goed om. Als de garnaaltjes wat donkerder kleuren zet je het vuur laag en houd je ze warm. Schep af en toe om zodat de knoflook niet aanbrandt.

De groenten en tagliatelle

Tegelijk met de garnalen bereid je de groenten. Doe een scheut olijfolie in de wok en voeg hier de champignons en paprika aan toe. Kruid naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak op hoog vuur tot de champignons slinken en de paprika begint te blakeren. Voeg hierna beetje bij beetje de bladspinazie toe. Schep om op hoog vuur totdat alle spinazie goed is geslonken en houd warm.

Kook tussendoor de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af en schep om met wat olijfolie. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep hier de spinazie, champignons en paprika over. Schep de knoflook garnalen uit de koekenpan en verdeel over de borden. Giet het overgebleven bakvocht over de garnalen.

Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas overheen. Draai er nog een beetje versgemalen peper over en sprenkel er als laatste wat olijfolie over. Je tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, champignons en knoflook garnaaltjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 319 kcal.
  • Vetten 12 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 25 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 22 gr.
  • Zout 1.65 gr.
  • Natrium 660 mg.