Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Deze verse tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm heb je in een handomdraai op tafel staan. De spinazie roerbak je met de roomkaas terwijl je de zalm bakt en tagliatelle kookt. In nog geen 20 minuten heb je alles al klaar.

Ik ben sowieso fan van verse tagliatelle, erg lekker en je hoeft het maar een paar minuten te koken. Je vindt het in het koelaschap van je supermarkt. Natuurlijk kan je ook zelf de pasta maken maar dan ben je wel wat langer bezig.

Als je de 800 gram spinazie uit dit recept op je aanrecht hebt staan lijkt het misschien wat veel. Tijdens het roerbakken slinkt het echter en houd je precies genoeg over voor vier personen. Eventueel kan je wat rode of gele paprika meebakken met de spinazie, ik hield het deze keer bij spinazie alleen.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze tagliatelle met spinazie en zalm vind je hieronder. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer lekkere en snelle pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. tagliatelle
  • 400 gr. zalmfilet
  • 800 gr. bladspinazie
  • 150 gr. roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout
  • roomboter

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm een wokpan voor op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Zet ook een ruime hapjespan of koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur zodat deze warm wordt. Dep de zalmfilet droog en kruid aan beide kanten met peper en zout.

Bak de zalm

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de zalmfilet een minuut op hoog vuur, zet het vuur wat lager en bak de zalmfilet zo'n vijf minuten. Draai hierna om en bak nog een paar minuten. Schuif af en toe heen en weer zodat deze niet aanbakt. Smelt vlak voor je de zalm omdraait een klontje roomboter in de hapjespan en schep het bakvet een paar keer over de zalm. Zo wordt deze botermals.

Roerbak de spinazie en roomkaas

Verhit tussendoor wat olijfolie in de wokpan en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak op hoog vuur en laat de spinazie slinken. Kruid tussendoor met peper en zout en voeg olijfolie toe indien nodig. Als alle spinazie is geslonken schep je er de roomkaas door en dik je alles op middelhoog vuur wat in.

Kook tegelijkertijd de tagliatelle en laat deze na het bereiden uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en schep om met een beetje groene pesto en wat olijfolie. Schep de tagliatelle op de borden en verdeel hier de spinazie over. Snijd de zalm in stukken en leg naast de tagliatelle en spinazie. Giet er nog een beetje bakvet overheen en je bent klaar.

Iets voor jou?

Point-Virgule Spatel

Point-Virgule spatel
Deze bamboe bakspatel is handig in gebruik en veilig voor anti-aanbaklagen. Ideaal voor o.a. roerbakken.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 623 kcal.
  • Vetten: 42 gr.
    - waarvan verzadigd: 17 gr.
  • Koolhydraten: 23 gr.
    - waarvan suiker: 1 gr.
  • Vezels: 5 gr.
  • Eiwitten: 34 gr.
  • Zout: 1.3 gr. (520 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens