Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm

Deze verse tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm heb je in een handomdraai op tafel staan. De spinazie roerbak je met de roomkaas terwijl je de zalm bakt en tagliatelle kookt. In nog geen 20 minuten heb je alles al klaar.

Ik ben sowieso fan van verse tagliatelle, erg lekker en je hoeft het maar een paar minuten te koken. Je vindt het in het koelaschap van je supermarkt. Natuurlijk kan je ook zelf de pasta maken maar dan ben je wel wat langer bezig.

Als je de 800 gram spinazie uit dit recept op je aanrecht hebt staan lijkt het misschien wat veel. Tijdens het roerbakken slinkt het echter en houd je precies genoeg over voor vier personen. Eventueel kan je wat rode of gele paprika meebakken met de spinazie, ik hield het deze keer bij spinazie alleen.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze tagliatelle met spinazie en zalm vind je hieronder. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer lekkere en snelle pastarecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle
  • 400 gr. zalmfilet
  • 800 gr. bladspinazie
  • 150 gr. roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout
  • roomboter

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm een wokpan voor op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Zet ook een ruime hapjespan of koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur zodat deze warm wordt. Dep de zalmfilet droog en kruid aan beide kanten met peper en zout.

Bak de zalm

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de zalmfilet een minuut op hoog vuur, zet het vuur wat lager en bak de zalmfilet zo'n vijf minuten. Draai hierna om en bak nog een paar minuten. Schuif af en toe heen en weer zodat deze niet aanbakt. Smelt vlak voor je de zalm omdraait een klontje roomboter in de hapjespan en schep het bakvet een paar keer over de zalm. Zo wordt deze botermals.

Roerbak de spinazie en roomkaas

Verhit tussendoor wat olijfolie in de wokpan en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak op hoog vuur en laat de spinazie slinken. Kruid tussendoor met peper en zout en voeg olijfolie toe indien nodig. Als alle spinazie is geslonken schep je er de roomkaas door en dik je alles op middelhoog vuur wat in.

Kook tegelijkertijd de tagliatelle en laat deze na het bereiden uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en schep om met een beetje groene pesto en wat olijfolie. Schep de tagliatelle op de borden en verdeel hier de spinazie over. Snijd de zalm in stukken en leg naast de tagliatelle en spinazie. Giet er nog een beetje bakvet overheen en je bent klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie, roomkaas en gebakken zalm'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 623 kcal.
  • Vetten 42 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 23 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 1.3 gr.
  • Natrium 520 mg.