Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij

Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij

Ik maak regelmatig een pastagerecht omdat het lekker snel klaar is en ook altijd erg lekker is. Meestal kies ik maar een paar ingrediënten en eet ik alles zo puur mogelijk, deze keer maak ik er een lekkere roomsaus bij waardoor deze pasta een extra lekker smaakje krijgt.

Ik kies zelf altijd voor verse tagliatelle, deze hoef je maar een paar minuten te koken en ik vind het altijd erg lekker smaken. Maar je kan natuurlijk iedere pasta gebruiken die je maar wilt. Heb je geen kookroom in huis dan kan je ook wat slagroom gebruiken. Hier het recept van de tagliatelle met spinazie-roomsaus, kastanjechampignons en stukjes kippendij.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. tagliatelle of andere pasta
  • 500 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml. kookroom
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • 300 gr. kippendij
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een wok en een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm worden.

Pel de teentjes knoflook en snijd deze in kleine stukjes, pel de uien en snijd ook deze in kleine stukjes. Snijd de kippendijen in blokjes. Verhit wat olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook en ui kort aan, doe er de kippendij bij en bak deze ongeveer 10 tot 15 minuten tot deze mooi bruin wordt. Roer alles regelmatig om en kruid tussendoor met flink wat vers gemalen peper.

Verhit in de tussentijd wat olijfolie in je wok en roerbak de bladspinazie totdat deze helemaal geslonken is. Snijd de kastanjechampignons in plakjes, doe deze bij de geslonken spinazie en bak nog een paar minuten mee. Als de blokjes kippendij goed gaar zijn schep je er met een schuimspaan de spinazie met de champignons bij zodat je zo weinig mogelijk vocht mee neemt. Laat de lege wok op laag vuur staan en maak even droog met een stuk keukenpapier.

Doe de kookroom bij het mengsel in je hapjespan en verhit op middelhoog vuur totdat bijna al het vocht is verdampt, kruid nogmaals met peper en zout. Bak intussen in je wok de pijnboompitjes kort aan totdat je ze begint te ruiken en ze beginnen te verkleuren, schep ze daarna direct over in de hapjespan en roer alles goed door elkaar. Houd alles goed warm op een laag vuurtje.

Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking, verse tagliatelle hoef je maar zo'n 4 minuten te koken. Schep de pasta op een bord, doe er de spinazie-roomsaus met de kippendij overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Snipper wat blaadjes basilicum over je pasta en doe er tenslotte een scheutje olijfolie en nog wat vers gemalen peper en zout over. Klaar is je heerlijke pastagerecht!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'
Afbeelding bij 'Tagliatelle met spinazie-roomsaus, champignons en kippendij'