Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Deze traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla is echt heerlijk. Het is een makkelijke en lekkere maaltijd waarbij de oven het meeste werk doet. Je hoeft alleen de aardappels kort voor te koken, de rest bereid je in één keer in de oven. Op een bakplaat, vandaar de naam ‘traybake’.

Ik koos ervoor om bij deze traybake chorizo mee te bakken. Het vet dat tijdens het bakken uit de chorizo komt geeft alles nog meer smaak. In eerste instantie wilde ik er ook nog mozzarella overheen doen. Dat heb ik op het allerlaatste moment toch maar weg gelaten. Eventueel kan je dit alsnog doen maar de traybake heeft het zeker niet nodig.

De aardappels werden trouwens door zoonlief zelf ‘gerooid’. Tijdens een familieweekend gingen we namelijk op bezoek bij familie op de boerderij in Westeremden. Erg leuk om te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Nog heel erg bedankt Ingo! Bij de foto’s van het recept heb ik daar enkele foto’s van toegevoegd.

Krijg je ook al trek in deze lekkere traybake? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Op Kookidee vind je nog veel meer traybakes als je de smaak te pakken hebt!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. aardappels
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 600 gr. paddenstoelen*
  • 5 tenen knoflook
  • 1 chorizo
  • 100 gr. veldsla
  • peper
  • oregano
  • grof zeezout
  • olijfolie

* Ik koos voor kastanjechampignons en een bakje gemengde paddenstoelen met o.a. bundelzwammen, oesterzwammen en shiitakes.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een grote bakplaat klaar die je licht invet met wat olijfolie. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ongeveer acht minuten. Giet af en laat kort droogstomen.

Snijd de ingrediënten

In de tussentijd snijd je de ingrediënten, dit gaat het snelst met een goed koksmes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in vieren. Snijd er hierna dikke reepjes van en doe in een mengkom. Pel de rode ui en snijd in parten, doe in de mengkom. Hierna snijd je de bovenkant van de gele paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vervolgens snijd je de paprika in vieren en in reepjes. Voeg ook de reepjes paprika toe aan de mengkom.

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Snijd de andere paddenstoelen in reepjes. Doe alle paddenstoelen in de mengkom. Giet er een scheut olijfolie over en kruid naar smaak met peper, grof zeezout en oregano. Roer alles goed om en verdeel het mengsel over de bakplaat.

Bereid de traybake

Verdeel nu de aardappels over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi er wat extra grof zeezout op. Hierna snijd je de chorizo in plakjes en verdeel je deze over de bakplaat. Tot slot pel je de teentjes knoflook. Halveer ze in de lengte en leg ze op de bakplaat. Verdeel ze een beetje over de overige ingrediënten.

Bakken

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de traybake nog 25 minuten in de oven tot alles gaar is. Verdeel de veldsla over vier borden en schep hier de traybake op.

Handig bij deze traybake

Als je deze traybake wil maken zijn de volgende keukenspullen onmisbaar. Een uitschuifbare bakplaat om alles te bakken, een goed koksmes om alles te snijden en een mengkom om alles te mengen. Nog niet in huis? Bekijk dan de tips hieronder.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 427 kcal.
  • Vetten: 19 gr.
    - waarvan verzadigd: 6 gr.
  • Koolhydraten: 39 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 8 gr.
  • Eiwitten: 18 gr.
  • Zout: 2.6 gr. (1040 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Traybake met aardappels, courgette, paprika, paddenstoelen, chorizo en veldsla

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens