Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Deze traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt kost je niet veel tijd. Nadat je de ingrediënten hebt gesneden schuif je alles zo in de oven. Je hoeft alleen de krieltjes en broccoli maar kort voor te koken. In de tussentijd kneed je het gehakt nog even door elkaar.

Hierna verdeel je alles over een bakplaat of grote ovenschaal. Maak wat plukjes van het gehakt en leg op de schaal. Hierna hoef je er alleen nog even wat olijfolie, grof zeezout en de kaas over te doen. Na zo’n 25 minuten in de oven is je traybake klaar en kan je aan tafel.

Lijkt deze lekkere traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt je ook wel iets? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. krieltjes, in de schil
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bospeen
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • 100 gr. belegen kaas, geraspt

Voor het gehakt:

  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 sjalotje
  • verse peterselie
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Halveer de krieltjes met schil en al en kook deze in zes minuten voor. Snijd tegelijkertijd de roosjes van de broccoli en kook deze met de fijngesneden steel ook zes minuten voor. Laat de krieltjes kort droogstomen en laat de broccoli kort uitlekken in een vergiet.

In de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten. Verwijder de onderkant van de prei en snijd tot het groen in ringetjes. De bovenkant van de rode paprika snijd je ook weg waarna je de zaadjes en zaadlijsten verwijderd. De paprika snijd je vervolgens in reepjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd de grotere exemplaren in parten. Pel de ui en snijd in vieren, vervolgens snijd je de ui in partjes. Tot slot boen je de bospeen even schoon en snijd je deze in dunne plakjes.

Bereid het gehakt

Doe het gehakt in een mengkom en breek hier een ei boven. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt. Pel een sjalotje en snipper deze, doe bij het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en voeg wat paneermeel toe. Kneed het gehakt door elkaar en voeg indien nodig nog wat paneermeel toe. Je moet er ballen van kunnen draaien.

Maak de traybake

Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Stort hier de voorgekookte broccoli over. Strooi er daarna de rest van de gesneden groenten en de champignons overheen. Neem nu steeds een flinke pluk gehakt en kneed samen, verdeel de plukken gehakt over de traybake. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zeezout. Tot slot strooi je er de geraspte belegen kaas overheen.

Schuif de traybake nu zo'n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de groenten en het gehakt gaar zijn is je traybake klaar en kan je aan tafel. Snijd tegen het einde van de oventijd een plukje gehakt open om te controleren of het gaar is.

Handig!

Mengkom

In deze ruime mengkom heb je alle ruimte om makkelijk en snel je gehakt te kneden.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 496 kcal.
  • Vetten: 24 gr.
    - waarvan verzadigd: 11 gr.
  • Koolhydraten: 34 gr.
    - waarvan suiker: 9 gr.
  • Vezels: 10 gr.
  • Eiwitten: 26 gr.
  • Zout: 1.8 gr. (720 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Traybake met krieltjes, broccoli, prei, champignons en gehakt

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens