Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips

Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Voor deze traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips hoef je weinig te doen. Terwijl je de krieltjes kort voor kookt snijd je de rest van de ingrediënten. Hierna doe je alles bij elkaar op een grote bakplaat. Even kruiden met wat peper, zout en rozemarijn en je schuif het zo in de oven. Na ongeveer 20 minuten is alles gaar en kan je aan tafel.

Ik ben groot fan van dit soort traybake recepten. Ik ontdekte deze lange tijd geleden in Rudolph Kookt 2, een leuk kookboek van Rudolph van Veen. Het grote voordeel van traybakes is dat je de oven eigenlijk al het werk laat doen. Bovendien kan je hier eindeloos mee variëren. Op Kookidee kom je dan ook veel traybakes tegen. Lijkt dit lekkere recept je ook wel wat? Dan lees je hieronder hoe je deze lekkere traybake maakt.

Heb je liever een ander gerecht uit de oven? Dan vind je hier veel lekkere ovenschotel recepten. En hier vind je een overzicht van de traybakes die ik al eens eerder maakte.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. krieltjes
  • 1 courgette
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bospeen
  • 100 gr. groene aspergetips
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • rozemarijn
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig. Breng in een pan een laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 10 minuten. Giet ze daarna af en laat ze van het vuur af droog stomen. In de tussentijd snijd je de overige ingrediënten.

Snijd alle groenten

Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. De paprika snijd je vervolgens in kleine reepjes. Boen de bospeen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

Bedek de bakplaat

Verdeel de voorgekookte krieltjes over de bakplaat. Hierna strooi je de rest van de groenten erover. Tot slot verdeel je de groene aspergetips over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper, zout en rozemarijn. Hussel goed door elkaar en schuif de bakplaat in de oven. Bak alles in 20 minuten gaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips
Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 216 kcal.
  • Vetten 5 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 6 gr.
  • Zout 0.7 gr.
  • Natrium 280 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens