Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips

Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips

Voor deze traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips hoef je weinig te doen. Terwijl je de krieltjes kort voor kookt snijd je de rest van de ingrediënten. Hierna doe je alles bij elkaar op een grote bakplaat. Even kruiden met wat peper, zout en rozemarijn en je schuif het zo in de oven. Na ongeveer 20 minuten is alles gaar en kan je aan tafel.

Ik ben groot fan van dit soort traybake recepten. Ik ontdekte deze lange tijd geleden in Rudolph Kookt 2, een leuk kookboek van Rudolph van Veen. Het grote voordeel van traybakes is dat je de oven eigenlijk al het werk laat doen. Bovendien kan je hier eindeloos mee variëren. Op Kookidee kom je dan ook veel traybakes tegen. Lijkt dit lekkere recept je ook wel wat? Dan lees je hieronder hoe je deze lekkere traybake maakt.

Heb je liever een ander gerecht uit de oven? Dan vind je hier veel lekkere ovenschotel recepten. En hier vind je een overzicht van de traybakes die ik al eens eerder maakte.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. krieltjes
  • 1 courgette
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bospeen
  • 100 gr. groene aspergetips
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • rozemarijn
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een bakplaat klaar, bakpapier is niet nodig. Breng in een pan een laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 10 minuten. Giet ze daarna af en laat ze van het vuur af droog stomen. In de tussentijd snijd je de overige ingrediënten.

Snijd alle groenten

Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. De paprika snijd je vervolgens in kleine reepjes. Boen de bospeen schoon en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd de courgette in kleine blokjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

Bedek de bakplaat

Verdeel de voorgekookte krieltjes over de bakplaat. Hierna strooi je de rest van de groenten erover. Tot slot verdeel je de groene aspergetips over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over en kruid met peper, zout en rozemarijn. Hussel goed door elkaar en schuif de bakplaat in de oven. Bak alles in 20 minuten gaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips'
Afbeelding bij 'Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips'
Afbeelding bij 'Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips'
Afbeelding bij 'Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips'
Afbeelding bij 'Traybake met krieltjes, courgette, gele paprika, champignons en aspergetips'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 216 kcal.
  • Vetten 5 gr.
  • Waarvan verzadigd 1 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 6 gr.
  • Zout 0.7 gr.
  • Natrium 280 mg.