Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Toen ik een tijdje geleden de traybake ontdekte was ik eigenlijk meteen verkocht. Het zijn namelijk de ideale gerechten als je niet al te lang in de keuken wilt staan en toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Ook deze traybake met paprika, champignons, courgette en kip heb je echt zo gemaakt.

Het enige dat je zelf hoeft te doen is het snijden van de groenten en het marineren van de groenten en kip, en ook dat heb je eigenlijk zo gedaan. Daarna schuif je alles in de oven en zo’n 25 minuten later kan je al genieten van een heerlijke maaltijd. Hier vind je het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. biologische aardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 sjalotjes
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 10 teentjes knoflook
  • 8 kippenvleugeltjes
  • paar takjes rozemarijn
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede ovenplaat klaar.

Boen de aardappelen schoon maar schil ze niet, snijd de aardappelen in kleine stukken van gelijke grootte. Pel alle uien en sjalotjes en snijd deze in halve ringetjes. Kneus en pel de teentjes knoflook, dit doe je door er met een plat mes op te drukken tot je ze hoort knappen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de courgette in kleine blokjes.

Doe de gesneden aardappelen, uien, sjalotjes, courgette en champignons samen met de teentjes knoflook in een grote mengkom en giet hier flink wat olijfolie over. Doe er wat fijngehakte rozemarijn over, Italiaanse kruiden en wat versgemalen peper en hussel alles goed door elkaar. Verspreid alle groenten over de bakplaat.

Doe nu de kippenvleugeltjes in de mengkom en doe er nog wat olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper over en hussel ook dit door elkaar. Verdeel de kippenvleugeltjes over de ovenplaat en strooi nog wat grof zeezout over de groenten en kip. Doe de ovenplaat nu 10 minuten in je voorverwarmde oven.

Snijd intussen de paprika's in kleine reepjes of blokjes, haal na 10 minuten de ovenplaat uit de oven en strooi de gesneden paprika er nog overheen. Zet de ovenplaat nu nog zo'n 15 minuten in de oven tot de paprika begint te blakeren. Je traybake is nu klaar om opgediend te worden.

Tip: wil je nog wat meer pit op je bord dan kan je nog 150 gr. chorizo in kleine stukjes snijden en deze vanaf het begin meebakken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Traybake met paprika, courgette, champignons en kip

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens