Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt

Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt

Nu het herfst is liggen er weer echte herfstgroenten als knolselderij en pastinaak in de schappen. Deze groenten zijn erg geschikt om te grillen in de oven en komen dus goed van pas voor deze traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt. Een makkelijke maaltijd die je zo hebt gemaakt.

Het enige dat je hoeft te doen is de groenten fijn te snijden. Ik koos ervoor om alles in ‘frietjes’ te snijden van ongeveer gelijke grootte. Zo gaart alles even snel en het ziet er ook nog eens leuk uit. Ik kruide zowel de traybake als het gehakt met verse kruiden. Hier vind je het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. aardappelen
  • 400 gr. pastinaak
  • 1 knolselderij
  • 500 gr. bospeen
  • 1 rode ui
  • 6 lenteuitjes
  • 6 tenen knoflook
  • 300 gr. rundergehakt
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes oregano
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een flinke bakplaat klaar, het liefst zonder bakpapier.

Boen de aardappels en wortels schoon. Snijd de aardappels in schijven van ongeveer een halve centimeter en snijd er frietjes van. Snijd de boven en onderkant van de wortels en snijd er ook frietjes van. Halveer de wortels indien nodig. Verdeel de frietjes over de bakplaat.

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de onder- en bovenkant eraf. Halveer de pastinaak eventueel en snijd er frietjes van, zoveel mogelijk in dezelfde dikte als de wortels en aardappels. Verdeel de frietjes over de bakplaat.

Snijd de knolselderij met schil en al in plakken van ongeveer een halve centimeter. Als je een scherp koksmes gebruikt snijd je er zo doorheen. Snijd vervolgens met een officemes of ander scherp mesje de harde schil rondom weg. Snijd vervolgens in frietjes en verdeel over de bakplaat.

Ris de blaadjes van de tijm, rozemarijn, oregano en salie en hak goed fijn met een koksmes. Meng de kruiden door elkaar en strooi de helft over de bakplaat, bewaar de andere helft voor zo. Sprenkel flink wat olijfolie over de bakplaat, doe er naar smaak grof zeezout over en hussel alles goed door elkaar.

Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Pel de teentjes knoflook, halveer in de lengte en verdeel samen met de ui over de bakplaat. Snijd de lenteui in ringetjes en verdeel over de traybake.

Doe het gehakt in een mengkom en breek er een ei boven. Voeg de rest van de fijngehakte kruiden toe en kneed door elkaar. Voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot het goed kneedbaar is. Kruid met peper en zout en knijp steeds een klein handje gehakt samen. Verdeel over de bakplaat.

Schuif de bakplaat in de oven en laat alles 30 minuten garen. Hussel de groenten halverwege door elkaar en draai het gehakt om. Haal uit de oven en serveer direct, doe een paar stukjes gehakt op ieder bord en schep er de gegrilde groenten omheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'
Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'
Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'
Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'
Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'
Afbeelding bij 'Traybake van herfstgroenten met gekruid gehakt'