Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus. Dit zijn noedels die in plaats van met ei met tarwebloem worden bereid. De noedels zijn lekker dik en zacht en smaken heerlijk in dit makkelijke gerecht.

Voor de roergebakken groenten gebruikte ik o.a. groene aspergetopjes, Chinese kool en prei. Ook deed ik er wat oesterzwammen bij. De varkenshaas bakte ik met hoisinsaus waardoor het gerecht een heerlijke smaak krijgt. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. udon noodles*
  • 300 gr. varkenshaas
  • 1 Chinese kool
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gr. oesterzwammen
  • 100 gr. groene aspergetips
  • 3 tenen knoflook
  • Chinees vijfkruidenpoeder
  • 6 el. hoisinsaus
  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. vloeibare honing
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • wokolie

* Kan je geen udon noodles vinden? Gebruik dan gewoon andere noodles of bijvoorbeeld mie.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Zet ook een ruime pan met flink wat kokend water op om zo de udon noedels in te bereiden.

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en zet apart voor zo. Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Verhit een klein beetje wokolie in de wok en roerbak de varkenshaas vier minuten op hoog vuur. Voeg tegelijk de knoflook, een flinke snuf vijfkruidenpoeder, vier eetlepels hoisin, de sojasaus en de vloeibare honing toe. Kruid ook met wat peper en zout.

Zet de noedels op het vuur en kook deze tien minuten. Stort de noedels in een vergiet en spoel kort af met koud water. Doe de lauwe noedels terug in de nog hete  pan en houd warm met de deksel op de pan. Je hoeft de pan niet op het vuur te zetten.

Snijd intussen de oesterzwammen in reepjes, verwijder eventueel de harde onderkant van de steel. Roerbak de oesterzwammen een minuutje mee. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in reepjes en roerbak kort mee.

Snijd de prei in dunne ringetjes en voeg samen met de aspergetips toe aan de wok. Roerbak ook dit een minuutje mee. Snijd tussendoor de Chinese kool, verwijder de onderkant en snijd de rest van de kool in reepjes. De witte harde reepjes wok je direct mee, de reepjes bladgroen doe je na twee minuten bij.

Voeg nog twee eetlepels hoisin toe en strooi een theelepel sesamzaadjes in de wok. Roerbak op hoog vuur tot de saus goed is opgenomen. Schep de noedels op de borden en schep de gewokte groenten en de varkenshaas erbij. Strooi er nog wat sesamzaad over en serveer met wat kroepoek.

 

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus
Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus
Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus
Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus
Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens