Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum

Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten
per persoon

Deze lekkere uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum maakte ik laatst. Ik had niet zoveel zin om uitgebreid te koken maar wilde toch iets lekkers op tafel zetten, en dan is een gebakken eitje natuurlijk zo klaar. Al maak ik er dan toch graag wel iets bijzonders van.

Ik koos ervoor om een soort ‘Italiaanse uitsmijter’ te maken. Dit omdat ik deze ingrediënten nog in de koelkast had liggen. De pijnboompitjes roosterde ik kort voor in een hete koekenpan waar ik daarna de eieren in bakte. Heb je ook zin in zo’n lekkere uitsmijter dan vind je hieronder het recept. Erg lekker als lunch of avondeten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 boterhammen
  • 2 of 3 eieren
  • 2 plakken parmaham
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • handje rucola
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • roomboter

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als de pan warm is doe je er een klein handje pijnboompitjes in en rooster je deze op laag vuur. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze goed begint te ruiken stort je ze even in een kommetje. Verhit nu een scheutje olijfolie in de pan.

Breek twee of drie eieren boven de koekenpan en bak de eieren in de olijfolie, probeer de dooiers heel te houden. Kruid met peper en zout en rasp er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Smeer intussen twee boterhammen in met wat roomboter en verdeel hier een handje rucola overheen.

Als de eieren mooi zijn gebakken en de kaas is gesmolten leg je de gebakken eieren op de boterhammen met de rucola. Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de gebakken eieren. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen en rasp er nog extra Parmezaanse kaas over.

Neem tot slot nog wat verse basilicum en hak deze goed fijn. Verdeel de stukjes basilicum over de uitsmijter en kruid eventueel met wat extra peper en zout. Je Italiaanse uitsmijter is klaar, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum
Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens