Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen

Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen

Ik ben onder andere een liefhebber van pastagerechten, deze zijn vaak heel snel te maken en bijna altijd erg lekker. Met pasta gebruik ik eigenlijk verder zo weinig mogelijk smaken, een paar ingrediënten is vaak al voldoende voor een heerlijke maaltijd.

Bijvoorbeeld deze verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen, volgens mij een recept dat ooit van Bill Granger kwam. Mijn versie van dit recept maak ik erg vaak en vooral de gestoofde kip geeft dit gerecht een heerlijk smaakje. Als je wat over houdt is het de volgende dag trouwens ook prima koud te eten als eenvoudige pastasalade.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 350 gr. kippendij
  • 400 gr. sperziebonen
  • 250 gr. verse tagliatelle
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml. kippenbouillon
  • basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Extra Vierge olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de kippendijtjes in dunne plakken en doe deze samen met 2 eetlepels olijfolie en de 3 fijngesneden teentjes knoflook in een schaal of kom. Kruid met peper en zout en roer goed door elkaar om alles even goed in te laten trekken.

Maak de sperziebonen schoon en breek deze doormidden, verwijder eventueel de draden. Kook de sperzieboontjes vijf minuten en giet daarna af, laat de sperzieboontjes even uitlekken in een vergiet. Doe de uitgelekte sperziebonen weer terug in de pan met een deksel erop, niet op het vuur. Zet alvast een grote koekenpan of eventueel een hapjespan op het vuur zodat deze goed heet wordt.

Bereid intussen de tagliatelle zoals op de verpakking staat, de verse biologische tagliatelle van de Albert Heijn hoef je bijvoorbeeld maar een paar minuten te koken. Giet de gekookte tagliatelle af in een vergiet en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Even door elkaar husselen en in het vergiet laten staan voor later.

Doe 2 eetlepels olijfolie in de hete koekenpan en bak de plakjes kippendij hier een minuutje in aan. Even goed omscheppen zodat alle kanten goed dichtgeschroeid worden. Giet er daarna 150 ml. kippenbouillon bij en voeg de zojuist gekookte sperziebonen toe. Doe een deksel op de pan en laat circa 5 minuten stoven, af en toe roeren.

Voeg tenslotte de tagliatelle toe aan de pan met de kip, sperziebonen en bouillon en schep alles even goed door elkaar. Dien op door op ieder bord een bergje tagliatelle te scheppen, doe hier de sperziebonen en de gestoofde kip bovenop en garneer met wat blaadjes basilicum. Rasp hier Parmezaanse kaas overheen, giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met wat vers gemalen peper.

Tip: voor een vegetarische versie kan je de kippendij vervangen door grof gesneden kastanjechampignons en de kippenbouillon door groentebouillon.Verder kan je je helemaal aan het recept hierboven houden. Smakelijk eten!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen'
Afbeelding bij 'Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen'
Afbeelding bij 'Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen'
Afbeelding bij 'Verse tagliatelle met gestoofde kip en sperziebonen'