Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Het was alweer even geleden dat ik vispakketjes uit de oven maakte, of ‘en papillote’ zoals het officeel heet. Deze keer maakte ik de vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat. Een heerlijke combinatie van smaken die je echt eens moet proberen.

Ik gebruikte voor mijn vispakketjes lekkere kabeljauwhaasjes maar ook met zalm of een andere koolvis smaken ze heerlijk. Je hoeft alleen de couscous te bereiden waarna je alles lekker in de oven laat garen. Een heerlijk licht maaltje dat je zo hebt gemaakt. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kabeljauwhaasjes*
  • 300 gr. couscous
  • 400 ml. groentebouillon (1 tablet)
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. bospeen
  • 4 trostomaten
  • 6 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. sojasaus + wat extra
  • olijfolie
  • peper en zout

* Ik koos voor kabeljauwhaasjes maar probeer bijvoorbeeld ook eens een ander soort koolvis of zalm, ook erg lekker!

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg alvast vier vellen bakpapier en vier stukjes hittebestendig bindtouw klaar. Heb je geen bakpapier dan kan je eventueel ook vier vellen aluminiumfolie gebruiken, al heeft bakpapier mijn voorkeur.

Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwijder de onderste stukjes van de lenteuitjes en snijd inclusief een flink deel van het groen in ringetjes. Bereid ook alvast 400 ml. groentebouillon die je trekt van één tablet, hij wordt zo iets sterker.

Verhit een scheutje olijfolie in een flinke hapjespan en bak de knoflook en lenteui hier een paar minuten in aan. Doe de couscous in de pan en giet er direct de groentebouillon bij zodat de couscous onder komt te staan. Haal de pan van het vuur en laat tien minuten staan.

Snij intussen de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in reepjes. Maak de bospeen schoon, verwijder het loof en het onderste stukje en halveer de bospenen in de lengte. Snijd er vervolgens kleine blokjes van. Snijd de trostomaten vervolgens in dikke plakken, verwijder het vochtige deel en snijd vervolgens in blokjes. Bewaar alles voor zo.

Schep de couscous na tien minuten in een mengkom en roer goed los met een vork. Doe er de gesneden paprika, wortel en tomaat bij en roer alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout en doe de sojasaus erbij, roer nogmaals door elkaar.

Leg nu vier vellen bakpapier klaar en verdeel het couscous- en groentemengsel over de vellen, leg in het midden. Leg op elk hoopje couscous een kabeljauwhaasje en giet hier nog een scheutje sojasaus over. Maal er nog wat peper overheen en bind de vispakketjes dicht. Pak de vier hoeken van het bakpapier, houd bij elkaar en draai een kwart. Bind vervolgens dicht met het hittebestendige bindtouw.

Zet de vispakketjes met de kabeljauw en couscous op een bakplaat en schuif in de voorverwarmde oven. Laat de vispakketjes ongeveer 20 minuten garen in de oven en laat ze daarna een paar minuten afkoelen buiten de oven. Zet de vispakketjes uit de oven op de borden en maak ze aan tafel open.

Tip: 20 minuten zou lang genoeg moeten zijn om de vis volledig te garen. Snijd één kabeljauwhaasje doormidden om te controleren of ze gaar zijn. Ziet de vis er nog glazig uit zet de pakketjes dan nog kort in de oven. Als de kabeljauw mooi wit is zijn je vispakketjes uit de oven perfect gegaard.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat
Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens