Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Het was alweer even geleden dat ik vispakketjes uit de oven maakte, of ‘en papillote’ zoals het officeel heet. Deze keer maakte ik de vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat. Een heerlijke combinatie van smaken die je echt eens moet proberen.

Ik gebruikte voor mijn vispakketjes lekkere kabeljauwhaasjes maar ook met zalm of een andere koolvis smaken ze heerlijk. Je hoeft alleen de couscous te bereiden waarna je alles lekker in de oven laat garen. Een heerlijk licht maaltje dat je zo hebt gemaakt. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kabeljauwhaasjes*
  • 300 gr. couscous
  • 400 ml. groentebouillon (1 tablet)
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. bospeen
  • 4 trostomaten
  • 6 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. sojasaus + wat extra
  • olijfolie
  • peper en zout

* Ik koos voor kabeljauwhaasjes maar probeer bijvoorbeeld ook eens een ander soort koolvis of zalm, ook erg lekker!

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg alvast vier vellen bakpapier en vier stukjes hittebestendig bindtouw klaar. Heb je geen bakpapier dan kan je eventueel ook vier vellen aluminiumfolie gebruiken, al heeft bakpapier mijn voorkeur.

Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Verwijder de onderste stukjes van de lenteuitjes en snijd inclusief een flink deel van het groen in ringetjes. Bereid ook alvast 400 ml. groentebouillon die je trekt van één tablet, hij wordt zo iets sterker.

Verhit een scheutje olijfolie in een flinke hapjespan en bak de knoflook en lenteui hier een paar minuten in aan. Doe de couscous in de pan en giet er direct de groentebouillon bij zodat de couscous onder komt te staan. Haal de pan van het vuur en laat tien minuten staan.

Snij intussen de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in reepjes. Maak de bospeen schoon, verwijder het loof en het onderste stukje en halveer de bospenen in de lengte. Snijd er vervolgens kleine blokjes van. Snijd de trostomaten vervolgens in dikke plakken, verwijder het vochtige deel en snijd vervolgens in blokjes. Bewaar alles voor zo.

Schep de couscous na tien minuten in een mengkom en roer goed los met een vork. Doe er de gesneden paprika, wortel en tomaat bij en roer alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout en doe de sojasaus erbij, roer nogmaals door elkaar.

Leg nu vier vellen bakpapier klaar en verdeel het couscous- en groentemengsel over de vellen, leg in het midden. Leg op elk hoopje couscous een kabeljauwhaasje en giet hier nog een scheutje sojasaus over. Maal er nog wat peper overheen en bind de vispakketjes dicht. Pak de vier hoeken van het bakpapier, houd bij elkaar en draai een kwart. Bind vervolgens dicht met het hittebestendige bindtouw.

Zet de vispakketjes met de kabeljauw en couscous op een bakplaat en schuif in de voorverwarmde oven. Laat de vispakketjes ongeveer 20 minuten garen in de oven en laat ze daarna een paar minuten afkoelen buiten de oven. Zet de vispakketjes uit de oven op de borden en maak ze aan tafel open.

Tip: 20 minuten zou lang genoeg moeten zijn om de vis volledig te garen. Snijd één kabeljauwhaasje doormidden om te controleren of ze gaar zijn. Ziet de vis er nog glazig uit zet de pakketjes dan nog kort in de oven. Als de kabeljauw mooi wit is zijn je vispakketjes uit de oven perfect gegaard.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Vispakketjes uit de oven met kabeljauw, couscous, paprika, wortel en tomaat

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens