Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Laatst maakte ik deze witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella. Het was een probeersel dat verrassend lekker smaakte, die komt hier dus vaker op tafel. Je hebt dit makkelijke eenpansgerecht echt binnen een kwartiertje gemaakt, ideaal als je doordeweeks iets lekkers wilt maken.

De merguez worstjes die ik gebruikte zijn heerlijk gekruide worstjes, ik had ze van lamsvlees en kocht ze gewoon in de supermarkt. Eventueel zou je ook chipolataworstjes kunnen gebruiken. Wil je dit makkelijke en lekkere gerecht zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept. Een aanrader wat mij betreft!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. witte bonen in tomatensaus
  • 150 gr. merguez worstjes
  • 2 oranje paprika's
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verhit een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de merguez worstjes in stukjes, ik deed dit met een tomatenmesje met gekartelde rand zodat de worstjes niet kapot gingen. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de merguez worstjes in een paar minuten aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn. Snijd intussen de bovenkanten van de oranje paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in reepjes en bak een paar minuten mee.

Schep nu de witte bonen in tomatensaus in de pan en verwarm nog even op middelhoog vuur. Schep alles goed door elkaar zodat de witte bonen goed warm worden. Schep het bonenmengsel op de borden of in kommen en snijd de buffelmozzarella in plakjes. Verdeel over de witte bonen, paprika en merguez worstjes.

Neem een handje verse basilicum en snijd deze in reepjes. Verdeel de basilicum over de witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella en maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens