Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella. Het was een probeersel dat verrassend lekker smaakte, die komt hier dus vaker op tafel. Je hebt dit makkelijke eenpansgerecht echt binnen een kwartiertje gemaakt, ideaal als je doordeweeks iets lekkers wilt maken.

De merguez worstjes die ik gebruikte zijn heerlijk gekruide worstjes, ik had ze van lamsvlees en kocht ze gewoon in de supermarkt. Eventueel zou je ook chipolataworstjes kunnen gebruiken. Wil je dit makkelijke en lekkere gerecht zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept. Een aanrader wat mij betreft!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. witte bonen in tomatensaus
  • 150 gr. merguez worstjes
  • 2 oranje paprika's
  • 1 bol buffelmozzarella
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de merguez worstjes in stukjes, ik deed dit met een tomatenmesje met gekartelde rand zodat de worstjes niet kapot gingen. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de merguez worstjes in een paar minuten aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn. Snijd intussen de bovenkanten van de oranje paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in reepjes en bak een paar minuten mee.

Schep nu de witte bonen in tomatensaus in de pan en verwarm nog even op middelhoog vuur. Schep alles goed door elkaar zodat de witte bonen goed warm worden. Schep het bonenmengsel op de borden of in kommen en snijd de buffelmozzarella in plakjes. Verdeel over de witte bonen, paprika en merguez worstjes.

Neem een handje verse basilicum en snijd deze in reepjes. Verdeel de basilicum over de witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella en maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens