Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Thuis zijn wij dol op stamppotjes, dus ik ben blij dat het stamppotseizoen weer is begonnen. Zo maakte ik afgelopen week bijvoorbeeld deze heerlijke wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes. Een makkelijke stamppot met een wel heel lekkere smaak.

Zoals bij veel stamppotten staat ook dit heerlijke stamppotje lekker snel op tafel. Ik maakte hem met gebakken worstjes die ik vooraf al in stukjes sneed. Er eenmaal doorheen geroerd een heerlijke combinatie. Maar ook met rookworst of spek zal deze stamppot prima smaken, het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. aardappelen, iets kruimig
  • 500 gr. pastinaak
  • 1 kg. bospeen
  • 50 gr. roomboter
  • scheutje melk
  • ca. 400 gr. chipolataworstjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappels. Boen de wortels schoon, verwijder het loof en snijd in plakjes.

Doe de wortels, aardappels en pastinaak in een flinke pan en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg als het water kookt een flinke snuf zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten koken.

Zet intussen een braadpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de stukjes worst in ongeveer vijf minuten aan alle kanten bruin en goed gaar.

Giet de aardappels, wortels en pastinaak af en voeg de roomboter en een scheutje melk toe aan de pan. Stamp alles goed fijn tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.

Roer de stukjes gebakken worst door de wortel en pastinaak stamppot en laat nog een paar minuten op laag vuur staan. De volgende dag smaakt deze stamppot trouwens nog lekkerder.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens