Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Thuis zijn wij dol op stamppotjes, dus ik ben blij dat het stamppotseizoen weer is begonnen. Zo maakte ik afgelopen week bijvoorbeeld deze heerlijke wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes. Een makkelijke stamppot met een wel heel lekkere smaak.

Zoals bij veel stamppotten staat ook dit heerlijke stamppotje lekker snel op tafel. Ik maakte hem met gebakken worstjes die ik vooraf al in stukjes sneed. Er eenmaal doorheen geroerd een heerlijke combinatie. Maar ook met rookworst of spek zal deze stamppot prima smaken, het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. aardappelen, iets kruimig
  • 500 gr. pastinaak
  • 1 kg. bospeen
  • 50 gr. roomboter
  • scheutje melk
  • ca. 400 gr. chipolataworstjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappels. Boen de wortels schoon, verwijder het loof en snijd in plakjes.

Doe de wortels, aardappels en pastinaak in een flinke pan en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg als het water kookt een flinke snuf zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten koken.

Zet intussen een braadpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de stukjes worst in ongeveer vijf minuten aan alle kanten bruin en goed gaar.

Giet de aardappels, wortels en pastinaak af en voeg de roomboter en een scheutje melk toe aan de pan. Stamp alles goed fijn tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.

Roer de stukjes gebakken worst door de wortel en pastinaak stamppot en laat nog een paar minuten op laag vuur staan. De volgende dag smaakt deze stamppot trouwens nog lekkerder.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens