Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas

Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Deze snelle wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas staan bij ons vaak op tafel. Het is namelijk een lekker maaltje dat je echt zo hebt gemaakt. En bovendien is het een favoriet van onze zoon die deze wraps heerlijk vindt. Als ik snel iets lekkers op tafel wil zetten kies ik dus regelmatig voor dit recept.

Ik gebruik verschillende soorten bonen, het hangt er net van af wat ik in de kast heb staan. Verder snijd je wat champignons in plakjes en snijd je een paprika en eventueel een uitje fijn. Terwijl je de wraps even opwarmt in de oven verhit je de rest in een hapjespan. En een kwartiertje later zit je aan tafel met dit makkelijke maaltje.

Wil je deze wraps met bonen, paprika, champignons, mais en kaas ook eens proberen? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer snelle recepten met wraps.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 400 gr. bruine bonen
  • 300 gr. gemengde bonen*
  • 150 gr. mais
  • 150 gr. geraspte kaas
  • Tex-mex kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Bijvoorbeeld van Bonduelle met kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Zet een ruime hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden. Borstel de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in plakjes. Ik doe dit zelf met een officemes maar je kan ook een eiersnijder of speciale champignonsnijder gebruiken.

Bereid de vulling voor de wraps

Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en voeg de champignons toe. Kruid deze met wat peper en zout en laat ze wat slinken op middelhoog vuur. Schep ze tijdens het bakken regelmatig om en snijd intussen de rode paprika fijn. Zelf snijd ik altijd de bovenkant los waarna ik de zaadjes en zaadlijsten eruit kan halen. Met een koksmes snijd je de paprika in dunne reepjes en daarna kleine blokjes. Doe de paprika bij de champignons en bak kort mee.

Laat de bonen en mais kort uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de hapjespan. Kruid naar smaak met Tex-mex kruiden en schep alles goed om. Doe intussen de stapel wraps in de oven en verhit deze een paar minuten.

Serveer en vul de wraps

Haal de wraps uit de oven en leg de stapel op een bord, houd ze in het aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Zet ook de hapjespan met de bonen, paprika, champignons en mais op tafel of serveer dit in een grote kom. Doe tot slot de geraspte kaas in een kommetje en zet ook op tafel.

Leg op ieder bord een wrap en schep hier de bonen op. Het makkelijkst is het als je een rechte lijn opschept en een randje vrij houdt. Schep er naar smaak geraspte kaas over. Vouw nu het overgebleven randje over de bonen en klap dan beide zijkanten over elkaar als een envelopje. Op de foto zie je hoe dit moet. Zo kan je de wrap makkelijk uit de hand eten zonder dat alles eruit valt.

Serveer deze wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas eventueel met een eenvoudige salade. En houd je wat van de bonenmix over? Dan kan je deze later nog eens opwarmen met bijvoorbeeld wat rijst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 678 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 74 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 22 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens