Wraps met Chinese groenten, kastanje­champignons, kippendij en teriyaki

Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Het was alweer even geleden dat ik wraps had gemaakt. Toen ik deze wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki maakte was zoonlief dan ook erg blij. Hij is namelijk dol op wraps. Het is een makkelijke en lekkere wokmaaltijd die je zo hebt gemaakt. In een half uurtje kan je namelijk al aan tafel.

Je begint met het roerbakken van de kip en champignons. In de tussentijd kan je de groenten snijden. Wil je nog sneller klaar zijn? Dan gebruik je gewoon een zakje voorgesneden wokgroenten. Terwijl je de groenten roerbakt verwarm je de wraps even voor in de oven. Hierna roer je er nog even de teriyaki doorheen en je bent klaar. Lekker makkelijk voor doordeweeks.

Als alles klaar is schep je alles uit de wok in een schaal. Zet dit op tafel met een stapeltje warme wraps, wat kroepoek en chilisaus. Zo kan iedereen zelf de wraps vullen. Hieronder vind je het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten of recepten met wraps.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. kippendij
  • 400 gr. Chinese groenten*
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 flesje teriyakisaus
  • sojasaus
  • zoete chilisaus
  • peper en zout
  • vijfkruidenpoeder
  • wokolie
  • kroepoek, optioneel

* Voorgesneden of bijvoorbeeld sugarsnaps, taugé, paksoi, rode ui en rode paprika.

Bereidingswijze

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de kippendij in kleine blokjes en hou even apart voor zo. Pel de knoflook en hak deze fijn met een koksmes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes of partjes.

Roerbakken

Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan. Als de olie goed heet genoeg is voeg je de kip en kastanjechampignons toe. Kruid met peper, zout en vijfkruidenpoeder naar smaak. Roerbak vijf minuten op hoog vuur tot de kip goed dicht is geschroeid. Gebruik je verse groenten? Dan snijd je deze in de tussentijd fijn. Kijk na vijf minuten hoeveel vocht de champignons hebben afgegeven. Is dit erg veel? Stort alles in een vergiet, laat kort uitlekken en doe terug in de wok.

Verpak de wraps in een stapel in aluminiumfolie. Doe deze in de oven en warm ze tien minuten op. Staan de wraps in de oven? Dan doe je de knoflook en Chinese groenten in de wok. Giet er ook een flinke scheut sojasaus bij. Roerbak alles nog eens vijf minuten op hoog vuur. Indien nodig doe je er wat extra wokolie bij. Je ziet zelf wel of dit nodig is. Hierna doe je de teriyakisaus in de wok en schep je alles nog een paar minuten om op hoog vuur.

Serveren

Als de kip, champignons en groenten in teriyakisaus goed heet zijn schep je deze in een schaal. Haal de wraps uit de oven en leg ze in het aluminiumfolie op een bord. Leg op ieder bord een wrap en vul deze met de geroerbakte groenten en kip. Verkruimel er eventueel wat kroepoek over. Doe er tot slot nog wat zoete chilisaus op en klap dicht of rol op. Serveer de resterende kroepoek in een apart schaaltje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 639 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 67 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 4.1 gr.
  • Natrium 1640 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens