Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus

Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Deze wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus zette ik laatst op tafel. Je bent niet lang bezig met dit makkelijke en lekkere recept. Je hoeft alleen de wraps even op te warmen in de oven. Tussendoor bak je kort de falafel in een hapjespan. Hierna hoef je alleen nog even de knoflooksaus te maken en ook die heb je zo klaar.

Ik koos deze keer voor kant en klaar gesneden ijsbergsla en rauwkost. Ook de falafel kocht ik gewoon in een bakje. Je kan deze natuurlijk ook zelf maken maar dat recept volgt nog eens. Deze keer koos ik voor makkelijk en snel waardoor je dit gerecht in 20 minuten hebt gemaakt.

Lijken deze wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus je ook wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En probeer je toch liever wat anders? Dan vind je hier veel meer leuke recepten met wraps en andere makkelijke vegetarische recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 250 gr. falafel
  • 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
  • 100 gr. rauwkost
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 50 gr. volle yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse peterselie
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Gewoon bij elkaar, je hoeft ze niet apart in te pakken. Verwarm de wraps zo'n vijf tot tien minuten in de voorverwarmde oven. Zet intussen een hapjespan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Bak de falafel een paar minuutjes tot ze goed warm zijn.

Doe in de tussentijd de Griekse yoghurt, yoghurt en mayonaise in een kommetje. Hak met een koksmes wat peterselie fijn en doe erbij. Pel de tenen knoflook en pers deze met een knoflookpers uit boven de kom. Roer alles goed door elkaar met een garde en zet apart voor zo. Verdeel ook de ijsbergsla en rauwkost over twee schaaltjes.

Zet alles op tafel en beleg een wrap met wat van de ijsbergsla en rauwkost. Verdeel hier een paar stukjes falafel over en doe er naar smaak de knoflooksaus op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus
Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus
Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus
Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 516 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 57 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 14 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens