Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus. Een supermakkelijk en lekker gerechtje dat je echt zo hebt gemaakt. Nadat ik de oven had voorverwarmd stond dit lekkere maaltje binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar toch lekker wil eten.

Je verwarmt alles in één pan waarna je het in een stelletje wraps rolt. Nog even in de oven met een flinke laag kaas erop en je kan aan tafel. Wij vonden het erg lekker met een bord salade en natuurlijk met lekker veel knoflooksaus.

Lijken deze snelle wraps je ook wel iets dan vind je hieronder het makkelijke recept. En wil je toch iets anders met wraps dan vind je hier nog veel meer wraps recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 grote wraps (of 8 kleine)
  • 300 gr. rundergehakt
  • 250 gr. bonenmix*
  • 150 gr. mais
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • knoflooksaus, kant en klaar of zelfgemaakt
  • 100 gr. slamelange
  • olijfolie

Kruiden voor het gehakt:

  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/4 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1/4 tl. cayennepeper
  • peper en zout

* Ik koos voor een mix met witte bonen, limabonen, kidneybonen en kikkererwten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een licht ingevette grote ovenschaal klaar. Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Doe hier een scheutje olijfolie in en bak het gehakt rul met de kruiden. Tegelijkterijt verwijder je de bovenkant van de rode paprika en haal je de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in blokjes.

Als het gehakt bruin is voeg je de paprika, de bonenmix en de uitgelekte korrels mais toe aan het gehakt. Schep alles goed om en verwarm tot alles goed verhit is. Voeg tot slot de helft van de geraspte belegen kaas toe en schep door elkaar tot de kaas is gesmolten.

Bereid de wraps

Beleg nu de wraps met het gehaktmengsel en rol deze op. Leg de wraps naast elkaar in de ingevette ovenschaal en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de wraps ongeveer acht minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

Verdeel de slamelange over vier borden en doe hier wat knoflooksaus over. Snijd de wraps eenmaal doormidden en leg op de borden.. Doe ook hier wat knoflooksaus over en je wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus zijn klaar. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 763 kcal.
  • Vetten 39 gr.
  • Waarvan verzadigd 17 gr.
  • Koolhydraten 56 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 38 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.