Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus. Een supermakkelijk en lekker gerechtje dat je echt zo hebt gemaakt. Nadat ik de oven had voorverwarmd stond dit lekkere maaltje binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als je niet veel tijd hebt maar toch lekker wil eten.

Je verwarmt alles in één pan waarna je het in een stelletje wraps rolt. Nog even in de oven met een flinke laag kaas erop en je kan aan tafel. Wij vonden het erg lekker met een bord salade en natuurlijk met lekker veel knoflooksaus.

Lijken deze snelle wraps je ook wel iets dan vind je hieronder het makkelijke recept. En wil je toch iets anders met wraps dan vind je hier nog veel meer wraps recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote wraps (of 8 kleine)
  • 300 gr. rundergehakt
  • 250 gr. bonenmix*
  • 150 gr. mais
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • knoflooksaus, kant en klaar of zelfgemaakt
  • 100 gr. slamelange
  • olijfolie

Kruiden voor het gehakt:

  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/4 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1/4 tl. cayennepeper
  • peper en zout

* Ik koos voor een mix met witte bonen, limabonen, kidneybonen en kikkererwten

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een licht ingevette grote ovenschaal klaar. Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Doe hier een scheutje olijfolie in en bak het gehakt rul met de kruiden. Tegelijkterijt verwijder je de bovenkant van de rode paprika en haal je de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in blokjes.

Als het gehakt bruin is voeg je de paprika, de bonenmix en de uitgelekte korrels mais toe aan het gehakt. Schep alles goed om en verwarm tot alles goed verhit is. Voeg tot slot de helft van de geraspte belegen kaas toe en schep door elkaar tot de kaas is gesmolten.

Bereid de wraps

Beleg nu de wraps met het gehaktmengsel en rol deze op. Leg de wraps naast elkaar in de ingevette ovenschaal en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de wraps ongeveer acht minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

Verdeel de slamelange over vier borden en doe hier wat knoflooksaus over. Snijd de wraps eenmaal doormidden en leg op de borden.. Doe ook hier wat knoflooksaus over en je wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus zijn klaar. Eet smakelijk!

Iets voor jou?

OXO Good Grips Maatlepels

OXO Good Grips Maatlepels
Met dit 6-delige setje maatlepels meet je iedere hoeveelheid nauwkeurig af, van 1 eetlepel tot 1/8 theelepel.

GEFU Trommelrasp

GEFU Trommelrasp
Maak je eigen geraspte kaas van oude restjes kaas, met drie rasptrommels voor verschillende ingrediënten.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 763 kcal.
  • Vetten: 39 gr.
    - waarvan verzadigd: 17 gr.
  • Koolhydraten: 56 gr.
    - waarvan suiker: 7 gr.
  • Vezels: 9 gr.
  • Eiwitten: 38 gr.
  • Zout: 3.1 gr. (1240 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens