Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat

Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Op een warme dag smaken deze zomerse wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat echt heerlijk. De portobello bak je kort aan en de rest van de ingrediënten kan je gewoon koud eten. Hierdoor heb je deze lekkere zomerse wraps echt zo op tafel staan.

Je kan natuurlijk iedere wrap stuk voor stuk klaar maken maar het is veel leuker iedereen deze zelf te laten vullen. Zet gewoon alle gesneden ingrediënten in bakjes op tafel en je hebt een heerlijk en gezellig maaltje. Het makkelijke en snelle recept voor deze zomerse wraps vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 2 gerookte kipfilets*
  • 2 avocado's
  • 2 portobello's
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 100 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • mayonaise
  • peper en zout
  • olijfolie

* In plaats van hele kipfilets kan je ook circa 250 gr. gerookte kipreepjes kopen.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Borstel de portobello's even schoon en draai de steel eruit. Snijd vervolgens met een scherp mes in reepjes en daarna in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de stukjes portobello ongeveer vijf minuten aan met flink wat peper en zout. Schep in een bakje en bewaar voor zo.

Halveer de cherrytomaatjes en doe in een bakje. Snijd de avocado's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar. Wip de grote pit eruit of steek er een scherp mes in om deze eruit te draaien. Lepel beide avocadohelften met een lepel uit de schil en snijd in partjes, doe in een bakje.

Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en doe in een bakje. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een bakje. Doe tenslotte de veldsla in een schaaltje en zet de wraps en de bakjes met alle gesneden ingrediënten op tafel. Zet nog een pot mayonaise op tafel en laat iederen zijn eigen wraps beleggen.

Smeer iedere wrap in met mayonaise en verdeel er wat veldsla over. Schep hier wat van de gebakken portobello op en verdeel er wat tomaatjes en komkommer overheen. Leg er wat partjes avocado tussen en strooi er tenslotte wat reepjes gerookte kipfilet over. Kruid eventueel met een beetje versgemalen peper en je bent klaar. Laat de wraps gewoon open liggen en snijd in stukjes, oprollen gaat met deze goed gevulde wraps wat lastig.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat
Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat
Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat
Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens