Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanje­champignons en taugé

Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Het was alweer even geleden dat ik wraps voor het avondeten maakte. Dus toen ik deze heerlijke wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé op tafel zette hebben we heerlijk zitten smullen. Het is een makkelijk en lekker maaltje dat je ook nog eens zo hebt gemaakt.

Terwijl je de wraps even op laat warmen in de oven snijd en roerbak je de rest van de ingrediënten. Ik bracht alles op smaak met een lekkere teriyaki saus waarna iedereen aan tafel zijn eigen wraps kon vullen en oprollen. Met het makkelijke recept hieronder heb je deze wraps binnen een half uurtje op tafel staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 250 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bimi (aspergebroccoli)
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. taugé
  • 1/2 flesje teriyaki woksaus
  • wokolie
  • peper en zout
  • gebakken uitjes
  • kroepoek, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en pak het stapeltje wraps in met aluminiumfolie. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door heet kan worden. Verwarm de wraps ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze lekker warm worden, bewaar ingepakt voor zo.

Snijd de stukken kippendij in kleine blokjes en verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Voeg de stukjes kippendij toe en kruid met wat peper en zout. Pel intussen de teen knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de wok en schep goed om. Roerbak de kip in een paar minuten goudbruin, blijf regelmatig omscheppen.

Verwijder intussen de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode paprika in stukjes en voeg samen met de bimi toe aan de wok. Sprenkel er nog wat wokolie overheen en schep goed om, roerbak ongeveer zes minuten op middelhoog vuur. Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Voeg samen met de teriyakisaus toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten.

Schep alles in een grote schaal maar houd de wok nog even op het vuur. Doe de taugé in de wok en roerbak nog een minuut op hoog vuur. Schep de taugé bij de andere groenten in de schaal en schep even goed om. Haal de wraps uit de oven en zet de wraps samen met de schaal op tafel.

Laat iedereen zijn eigen wraps beleggen en strooi hier nog wat gebakken uitjes overheen. Je wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé zijn klaar. Erg lekker met wat kroepoek, eet smakelijk.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé
Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé
Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé
Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens