Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei

Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Deze wraps met kruidenkaas, gerookte zal, tomaatjes, avocado en ei zijn favoriet bij zoonlief. Tijdens de zomervakantie hebben we ze vaak gegeten. Door onze zoon worden ze dan ook wel zomer wraps genoemd. Al denk ik eerlijk gezegd dat ze ieder seizoen wel zullen smaken.

De wraps zijn makkelijk te maken. Je hoeft alleen de eieren te koken. In de tussentijd snijd je de andere ingrediënten. Van de avocado’s maak tot slot je een soort guacamole. Hierna doe je alles in bakjes. Aan tafel belegt iedereen dan zijn eigen wrap.

Lijken deze lekkere wraps je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Je kan ze zowel ‘s avonds eten als bij de lunch. En varieer zeker met wat andere ingrediënten. Zoek je nog meer variatie? Kijk dan ook eens bij deze recepten met wraps.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • roomkaas met kruiden
  • peper en zout
  • 100 gr. slamelange, bv. Misticanza
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de eieren in een pan met koud water. Zet deze op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten koken. Spoel daarna onder koud water en laat de eieren in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd in partjes, doe in een bakje en zet apart voor zo.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een bakje. Snijd de tomaatjes in vier partjes en doe in een bakje. Doe de slamelange in een grote kom en schep om met wat olijfolie, peper en zout. Leg de wraps op een bord, deze hoef je niet op te warmen. Zet alles op tafel.

Maak de avocado crème

De avocado's snijd je rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en wip de pit eruit. Met een lepel schep je het vruchtvlees eruit, dit doe je in een kommetje. Halveer de citroen en knijp een helft uit boven het bakje met de avocado. Voeg een eetlepel olijfolie toe en kruid met ruim peper en zout. Prak met een vork tot een zachte crème.

Beleg de wraps

Leg een wrap op je bord en smeer in met de kruidenkaas. Verdeel hier wat van de slamelange over. Vervolgens leg je er wat plukjes gerookte zalm op. Doe daar wat schepjes van de avocadocrème op. Verdeel tot slot nog wat tomaat, komkommer en ei over de wraps. Klap dubbel en je wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei
Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 691 kcal.
  • Vetten 45 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 9 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens