Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat

Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
8 stuks

Met wraps kan je alle kanten op. Warm, koud, ‘s avonds of als lunch… er is altijd wel een lekkere wrap te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wraps met parmaham, mozzarella en tomaat. Zowel voor de lunch als ‘s avonds een heerlijk maaltje dat ook nog eens zo klaar is.

Je hebt deze wraps echt zo gemaakt en hebt er niet veel voor nodig. Neem ze met een lekkere salade erbij of snijd ze eens in kleinere stukjes, dan heb je een leuk en lekker borrelhapje. Wil je deze lekkere wraps zelf eens maken dan vind je hier het snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (8 stuks)

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 2 trostomaten
  • 75 gr. veldsla
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 65 gr. pijnboompitjes
  • roomkaas, bv. Philadelphia
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de mozzarella in dunne plakjes nadat je deze eerst even uit hebt laten lekken. Snijd de trostomaten in flinterdunne plakjes en verwijder de zaadjes. Ik gebruik hiervoor een tomatenmes, ideaal voor heel dunne plakjes.

Smeer iedere wrap dun in met een neutrale roomkaas en verdeel een handje veldsla over het midden van de wrap. Leg hier een plak parmaham over en verdeel daar wat plakjes mozzarella over.

Strooi wat pijnboompitjes over de mozzarella en leg hier wat van de plakjes tomaat op. Kruid tenslotte met wat peper en zout en rol de wraps zo strak mogelijk op. Snijd eventueel doormidden en serveer de wraps.

Als je de wraps iets van tevoren maakt kan je ze per stuk strak inpakken in vershoudfolie. Door ze een half uurtje in de koelkast te leggen blijven de wraps strak opgerold bij het serveren. Handig als je deze als borrelhapje wilt gebruiken.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat
Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat
Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens