Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella

Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella

Zoonlief kreeg laatst op de BSO een wrap met pindakaas, dus ook thuis moesten er wraps op tafel komen. Het werden geen wraps met pindakaas maar deze overheerlijke wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella.

De bladspinazie roerbakte ik kort met wat gele paprika en zongedroogde tomaatjes. Dit kwam op een met groene pesto besmeerde wrap waar ik nog parmaham, buffelmozzarella, pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas op deed. Een heerlijke maaltijd die makkelijk is te maken.

Voor zoonlief hielden we één wrap over die hij alsnog kon beleggen met pindakaas, iedereen blij. Wil je deze lekkere wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 400 gr. bladspinazie
  • 1 gele paprika
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 35 gr. pijnboompitten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en zet vast een wok op laag vuur. De wok moet door en door heet worden zodat de bladspianzie snel slinkt en niet vochtig wordt. Zet ook vast een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden.

Dep de zongedroogde tomaatjes droog op wat keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.

Verpak de wraps bij elkaar in aluminiumfolie en doe ongeveer zes minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes in de droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, doe de pijnboompitjes in een bakje en laat afkoelen.

Verhit een scheut olijfolie in de hete wok en roerbak de knoflook een minuutje. Voeg de gele paprika en reepjes zongedroogde tomaat toe en roerbak kort mee. Doe beetje bij beetje de bladspinazie erbij en laat kort slinken op hoog vuur. Kruid met peper en zout en schep alles goed door elkaar, doe het vuur uit.

Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken. Doe in een schaaltje en kruid met wat zwarte peper, sprenkel er ook wat olijfolie overheen.

Smeer de wraps in met groene pesto en schep wat van het spinaziemengsel in het midden. Leg op iedere wrap een plak parmaham en verdeel de mozzarella over de wraps. Strooi er vervolgens de geroosterde pijnboompitjes over en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Kruid met wat extra peper, sprenkel er wat olijfolie overheen en rol de wraps strak op.

Snijd de wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella doormidden en serveer met een frisse salade. Eventueel kan je nog een ciabatta afbakken en in plakken snijden, zet er een schaaltje olijfolie met wat Italiaanse kruiden en grof zeezout bij en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella'