Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella

Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Zoonlief kreeg laatst op de BSO een wrap met pindakaas, dus ook thuis moesten er wraps op tafel komen. Het werden geen wraps met pindakaas maar deze overheerlijke wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella.

De bladspinazie roerbakte ik kort met wat gele paprika en zongedroogde tomaatjes. Dit kwam op een met groene pesto besmeerde wrap waar ik nog parmaham, buffelmozzarella, pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas op deed. Een heerlijke maaltijd die makkelijk is te maken.

Voor zoonlief hielden we één wrap over die hij alsnog kon beleggen met pindakaas, iedereen blij. Wil je deze lekkere wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 8 plakken parmaham
  • 400 gr. bladspinazie
  • 1 gele paprika
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 35 gr. pijnboompitten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • groene pesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en zet vast een wok op laag vuur. De wok moet door en door heet worden zodat de bladspianzie snel slinkt en niet vochtig wordt. Zet ook vast een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden.

Dep de zongedroogde tomaatjes droog op wat keukenpapier en snijd in dunne reepjes. Verwijder de bovenkant van de gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd vervolgens in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.

Verpak de wraps bij elkaar in aluminiumfolie en doe ongeveer zes minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de pijnboompitjes in de droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, doe de pijnboompitjes in een bakje en laat afkoelen.

Verhit een scheut olijfolie in de hete wok en roerbak de knoflook een minuutje. Voeg de gele paprika en reepjes zongedroogde tomaat toe en roerbak kort mee. Doe beetje bij beetje de bladspinazie erbij en laat kort slinken op hoog vuur. Kruid met peper en zout en schep alles goed door elkaar, doe het vuur uit.

Laat de buffelmozzarella uitlekken en snijd in plakken. Doe in een schaaltje en kruid met wat zwarte peper, sprenkel er ook wat olijfolie overheen.

Smeer de wraps in met groene pesto en schep wat van het spinaziemengsel in het midden. Leg op iedere wrap een plak parmaham en verdeel de mozzarella over de wraps. Strooi er vervolgens de geroosterde pijnboompitjes over en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Kruid met wat extra peper, sprenkel er wat olijfolie overheen en rol de wraps strak op.

Snijd de wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella doormidden en serveer met een frisse salade. Eventueel kan je nog een ciabatta afbakken en in plakken snijden, zet er een schaaltje olijfolie met wat Italiaanse kruiden en grof zeezout bij en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella
Wraps met pesto, bladspinazie, parmaham en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens