Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden

Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst aten wij deze wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden. Ik had nog niet eerder wraps met rijst gemaakt. Het was een lekkere combinatie die ik zeker vaker ga maken. Terwijl de rijst staat te kopen snijd en roerbak je de rest. In nog geen half uur kan je aan tafel.

Ik gebruikte stukjes kippendij. Dat is altijd veel malser dan kipfilet die vaak toch wat droog is. Ook deed ik er lekker veel groenten in. Niet alleen sperziebonen en paprika maar ook prei, ui en champignons. De ijsbergsla zorgt voor een lekker frisse smaak. Ik kruidde alles met Tex-Mex kruiden. Deze kan je eenvoudig zelf maken maar ik koos deze keer voor een potje.

Lijken deze wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden je ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. Op Kookidee vind je trouwens nog veel meer lekkere recepten met wraps.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gr. rijst
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. sperziebonen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 8 wraps
  • 100 gr. ijsbergsla
  • peper en zout
  • Tex-Mex kruiden
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden. Zet een grote hapjespan of een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Zet een kookpan op het vuur voor de rijst. Breng hierin een ruime laag water aan de kook. Zet ook een pan op het vuur met een laagje water voor de sperziebonen.

Maak indien nodig de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Kook ze 10 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Bereid ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm voor zo, schep regelmatig om.

Snijd en bak de kip en groenten

Snijd de kippendij met een vleesmes in stukjes. Gebruik hiervoor altijd een andere snijplank dan voor je groenten. Zelf heb ik een set snijplanken voor diverse ingrediënten, ideaal. Anders was je de snijplank na het snijden van de kip direct af voor je verder gaat.

Pel de ui en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan of wok. Bak de stukjes kippendij rondom bruin. Kruid naar smaak met peper, zout en Tex-Mex kruiden. Voeg vervolgens de fijn gesneden ui toe en schep om op middelhoog vuur.

Snijd vervolgens de prei in halve ringen en de paprika in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Voeg alles toe aan de hapjespan of wok. Roerbak alles enkele minuten op middelhoog vuur. Doe er nog wat olijfolie en eventueel wat extra Tex-Mex kruiden bij. Zet het vuur uit als de kip gaar is en de champignons mooi zijn geslonken.

Verwarm en beleg de wraps

Tussendoor verwarm je de wraps. Pak ze bij elkaar in met aluminiumfolie. Zet ze tien minuten in de oven. Doe intussen de ijsbergsla in een kom. Ook de rijst doe je in een aparte kom. Als laatste schep je de groenten en kip in een kom. Zo kan iedereen aan tafel zijn eigen wraps beleggen.

Leg een wrap op ieder bord en schep in het midden wat rijst. Leg hier wat ijsbergsla op en schep er vervolgens de gebakken stukjes kip en groenten over. Vouw de wrap dubbel en eet met de hand of snijd in stukken. Eet smakelijk.

Tip: houd je rijst, kip en groenten over? Bewaar deze voor de volgende dag en warm even op in een hapjespan. Zo heb je nog een heerlijk restje.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 645 kcal.
  • Vetten 18 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 76 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens