Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes

Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Je hebt niet altijd tijd of zin om te koken. Deze wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes zijn dan een uitkomst. Je zet dit maaltje namelijk binnen een paar minuten op tafel en ze zijn nog eens heerlijk ook.

De wraps smeer je eerst in met wat roomkaas waarna je ze belegt met de rest van de ingrediënten. Door de pijnboompitjes kort te roosteren krijgen ze nog meer smaak en zijn je wraps nog lekkerder. Wil je deze wraps zelf eens proberen dan vind je hieronder het lekkere recept. Ook leuk als borrelhapje als je ze in kleinere stukjes snijdt en serveert met een cocktailprikkertje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 200 gr. parmaham
  • 150 gr. eikenbladsla (melange)
  • 1 gele paprika
  • stukje komkommer
  • roomkaas
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Je hoeft de wraps niet voor te verwarmen maar gebruikt ze gewoon koud. Zet wel even een koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitjes kort in. Zodra ze beginnen te verkleuren stort je ze even op een bordje om af te laten koelen, ze krijgen zo veel meer smaak.

Snijd een stukje komkommer in flinterdunne plakjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd nu ook de gele paprika in flinterdunne plakjes. Door alles dun te snijden kan je de wraps makkelijker oprollen, bovendien geeft het zo meer smaak af.

Smeer iedere wrap nu in met wat roomkaas en verdeel er wat van de eikenbladsla over. Leg nu op iedere wrap wat plakjes gele paprika en leg daar één of twee plakken parmaham op. Verdeel de fijngesneden komkommer over de wraps en strooi de geroosterde pijnboompitjes erover.

Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het geheel en rol de wraps strak op. Snijd eventueel doormidden en serveer de wraps direct. Als je de wraps iets van tevoren maakt en strak oprolt in vershoudfolie kan je ze in de koelkast leggen. Hierdoor behouden ze hun vorm iets meer als je de wraps in kleinere stukjes wilt serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens