Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei

Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Ben je op zoek naar een lekkere lunch, een makkelijk avondmaaltje of een leuke borrelhap? Met deze wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei kan je echt alle kanten uit. Je hebt deze lekkere wraps zo gemaakt en ze smaken echt heerlijk.

Ik maakte ze laatst voor een lunch op het werk van mijn vriendin en ze waren binnen no time op. Zelf gebruikte ik wilde sockeye zalm maar ook gewone gerookte zalm smaakt heerlijk. In plaats van roomkaas kan je de wraps ook insmeren met mayonaise, het is maar net wat je in huis hebt. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Tip: als je deze wraps voor het avondeten maakt zou ik er nog een lekkere salade bij maken. Voor de lunch heb je aan twee van deze wraps genoeg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 2 kropjes baby romaine
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalm
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • dille, vers of gedroogd
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren door deze volledig onder koud water op te zetten. Zodra het water begint te koken laat je de eieren nog zeven minuten koken. Laat ze daarna schrikken onder koud water en laat even afkoelen, pel direct en hak goed fijn met een scherp mes.

Snijd de kropjes baby romaine in reepjes en snij ze daarna wat fijner. De gerookte zalm snijd je in smalle reepjes. Zet alles klaar zodat je de wraps aan één stuk door kan bereiden.

Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas en verdeel wat van de fijngesneden baby romaine over het midden. Verdeel de reepjes zalm over de sla en strooi hier wat van het fijngehakte ei over. Rasp er vervolgens grove stukken Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de dille en wat versgemalen peper en zout.

Rol de wraps nu strak op en snijd ze eenmaal doormidden. Wil je ze als borrelhapje gebruiken maak ze dan van tevoren en verpak iedere wrap in een stukje vershoudfolie, rol strak op. Zo blijven je wraps mooi in vorm als je ze later in kleinere stukjes snijd.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens