Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje

Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

De ‘zomerse wraps’ zijn de favoriet van zoonlief. Laatst maakte ik daar eens een lekkere variant op. Het werden deze wraps met roomkaas, gerookte zalm, gegrilde paprika, rucola en een eitje. Ze zijn makkelijk te maken en je hebt ze binnen een kwartiertje op tafel staan. De schaaltjes met toppings althans, want de wraps beleg je gewoon zelf aan tafel. Wel zo gezellig en zo kan iedereen de wraps naar voorkeur vullen.

De gegrilde paprika maak ik meestal zelf op de barbecue. Ik zal hier binnenkort een receptje voor delen. In het recept vervang ik deze nu voor gegrilde paprika uit een potje. De eitjes kook ik meestal ruim van tevoren zodat ze goed zijn afgekoeld. En verder is het een kwestie van wat snijden, in schaaltjes doen en opdienen.

Krijg je ook al zin in deze lekkere wraps? Dan vind je het makkelijke en snelle recept hieronder. En hier zijn nog veel maar makkelijke wraps recepten te vinden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 4 eieren
  • roomkaas naturel, bv. Philadelphia
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 100 gr. cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • potje gegrilde paprika
  • 100 gr. rucola
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een steelpan met een ruime laag water op het vuur. Leg er vier eieren in en breng het water aan de kook. Laat de eieren zes minuten koken en laat ze daarna 'schrikken' onder de koude kraan. Laat verder afkoelen in koud water en bewaar tot later. De wraps gebruik je gewoon koud en hoef je niet op te warmen.

Bereid de toppings

Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een schaaltje. De gegrilde paprika laat je wat uitlekken en snijd je daarna in reepjes, doe ook deze in een kommetje. Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in dunne plakjes. Kies voor biologische of 'Rivolo tomaatjes' voor een wat steviger soort.

Doe de rucola in een schaal en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met een klein beetje peper en zout en schep door elkaar. Scheur vervolgens de gerookte zalm in stukjes en leg op een bord. Pel de eieren en snijd met een eiersnijder in plakjes, doe ook deze in een schaaltje. Tot slot leg je de stapel wraps op een bord en zet je alles inclusief de roomkaas op tafel.

Beleg de wraps

Iedereen belegt nu zijn eigen wrap. Smeer de wrap eerst in met een laagje roomkaas, hierna beleg je de wrap in een lange lijn over het midden. Houd aan één kant een klein stukje vrij. Verdeel wat rucola over de wrap en leg hier wat geroosterde paprika, komkommer en plakjes tomaat op. Verdeel er wat plukjes zalm over en leg hier nog wat plakjes ei op.

Vouw nu het stukje dat je niét hebt belegd een klein beetje over de vulling en klap de wrap vervolgens in de lengte aan twee kanten over elkaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje
Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 560 kcal.
  • Vetten 26 gr.
  • Waarvan verzadigd 11 gr.
  • Koolhydraten 47 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 2.9 gr.
  • Natrium 1160 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens