Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei

Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Spinazie en een hardgekookt eitje passen altijd prima bij elkaar. Zo ook in deze wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei. Dit heerlijke maaltje heb je supersnel gemaakt, binnen 20 minuten kan je namelijk al aan tafel. En de smaak is gewoon heerlijk.

Wij aten deze wraps als avondeten en hadden er aan twee meer dan genoeg. Maar je kan ze natuurlijk ook prima als lunch nemen, al zou ik er zelf dan aan eentje genoeg hebben. Wil je deze wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 600 gr. bladspinazie
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 35 gr. pijnboompitten
  • peper en zout
  • roomkaas
  • verse bieslook
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe vier eieren in een pannetje koud water en zet op het vuur, zodra het water kookt zet je de wekker op vijf minuten. Spoel de eieren een tijdje onder koud stromend water en pel ze direct.

Verpak de wraps bij elkaar in aluminiumfolie en warm ze ongeveer vijf tot tien minuten op in de voorverwarmde oven. Verhit intussen een scheut olijfolie in de wok en voeg beetje bij beetje de bladspinazie toe. Roerbak tot de spinazie net is geslonken, kruid met peper en zout en laat daarna kort uitlekken in een vergiet.

Smeer de verwarmde wraps in met een dikke laag roomkaas en leg in het midden een flinke streep bladspinazie. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de spinazie. Snijd de eieren doormidden en iedere helft in vieren, leg op iedere wrap vier partjes ei. Strooi er wat pijnboompitjes over.

Snijd een handje bieslook fijn en strooi over de wraps. Kruid tenslotte nog met wat extra peper en rol de wraps daarna strak op. Snijd de wraps doormidden en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei
Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei
Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens