Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook

Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Deze heerlijke wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook zijn echt makkelijk te maken. Wij aten deze lekkere wraps als avondeten maar ze kunnen ook zeker als lunch. Serveer er eventueel een frisse salade bij en je hebt een heerlijk en makkelijk maaltje.

Je kan deze wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook ook prima maken als borrelhapje. Snijd ze dan in kleinere stukjes en prik er een leuke cocktailprikker in. Leuk bij de borrel of als lekker hapje voor bijvoorbeeld een high tea.

Als je deze wraps trouwens vantevoren maakt en strak opgerold in folie in je koelkast bewaard behouden ze hun vorm het best. Vlak voor het opdienen snijd je ze dan nog even doormidden of in kleine stukjes. Het lekkere recept voor deze wraps vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • ca. 200 gr. gerookte zalm, filet
  • 75 gr. veldsla
  • 1/2 komkommer
  • handje cherrytomaatjes
  • paar grote champignons
  • 1 sjalotje
  • roomkaas, bv. Philadelphia
  • verse bieslook
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Deze lekkere wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook zijn eigenlijk zo gemaakt. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en rauwe champignons in flinterdunne plakjes en leg klaar voor zo. Pel de sjalot en snijd ook deze in flinterdunne plakjes. Hak vast een handje bieslook fijn met een koksmes en houd even apart voor later.

Smeer nu iedere wrap in met een laagje roomkaas en verdeel hier wat veldsla over. Beleg vervolgens met wat plakjes komkommer, plakjes cherrytomaat en plakjes rauwe champignon. Strooi ook wat van de dungesneden sjalot over de wrap. Scheur tot slot de gerookte zalm in stukjes en verdeel ook deze over de wraps.

Kruid nu met wat versgemalen peper en zout en strooi er wat van de fijngehakte bieslook overheen. Rol de wraps nu strak op en snijd doormidden. Serveer de wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook eventueel met een lekkere salade. Wil je de wraps later eten rol ze dan strak in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook
Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens