Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook

Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook

Deze heerlijke wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook zijn echt makkelijk te maken. Wij aten deze lekkere wraps als avondeten maar ze kunnen ook zeker als lunch. Serveer er eventueel een frisse salade bij en je hebt een heerlijk en makkelijk maaltje.

Je kan deze wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook ook prima maken als borrelhapje. Snijd ze dan in kleinere stukjes en prik er een leuke cocktailprikker in. Leuk bij de borrel of als lekker hapje voor bijvoorbeeld een high tea.

Als je deze wraps trouwens vantevoren maakt en strak opgerold in folie in je koelkast bewaard behouden ze hun vorm het best. Vlak voor het opdienen snijd je ze dan nog even doormidden of in kleine stukjes. Het lekkere recept voor deze wraps vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • ca. 200 gr. gerookte zalm, filet
  • 75 gr. veldsla
  • 1/2 komkommer
  • handje cherrytomaatjes
  • paar grote champignons
  • 1 sjalotje
  • roomkaas, bv. Philadelphia
  • verse bieslook
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze lekkere wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook zijn eigenlijk zo gemaakt. Snijd de cherrytomaatjes, komkommer en rauwe champignons in flinterdunne plakjes en leg klaar voor zo. Pel de sjalot en snijd ook deze in flinterdunne plakjes. Hak vast een handje bieslook fijn met een koksmes en houd even apart voor later.

Smeer nu iedere wrap in met een laagje roomkaas en verdeel hier wat veldsla over. Beleg vervolgens met wat plakjes komkommer, plakjes cherrytomaat en plakjes rauwe champignon. Strooi ook wat van de dungesneden sjalot over de wrap. Scheur tot slot de gerookte zalm in stukjes en verdeel ook deze over de wraps.

Kruid nu met wat versgemalen peper en zout en strooi er wat van de fijngehakte bieslook overheen. Rol de wraps nu strak op en snijd doormidden. Serveer de wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook eventueel met een lekkere salade. Wil je de wraps later eten rol ze dan strak in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook'
Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, veldsla, tomaat, zalm en bieslook'