Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer

Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer

Deze week maakte ik wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer. Een heel erg lekker en makkelijk maaltje waar je bijna niets voor hoeft te doen. Wij aten het als avondeten maar je zou deze wraps ook prima als lunch kunnen eten. Ik zou in dat geval rekenen op één wrap per persoon, eventueel kan je er wat salade bij serveren.

Je eet deze wraps met tonijn gewoon koud en hoeft de wraps niet eerst te verwarmen. Het enige dat je hoeft te doen is het fijn snijden van de tomaat, komkommer en lenteui. Op deze manier zijn de wraps namelijk beter op te rollen. De dressing maak je met alleen wat mayonaise, mosterd en olijfolie.

Lijken deze lekkere wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En als je liever een andere variant eet vind je hier nog veel meer lekkere wraps recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • 100 gr. veldsla
  • 2 blikjes tonijn in water
  • 2 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 lenteuitjes
  • plakjes augurk
  • 4 el. mayonaise
  • 2 tl. mosterd
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de groenten. Snijd de tomaat en komkommer zo dun mogelijk. Hoe dunner je de plakjes snijdt hoe makkelijker de wraps zijn op te rollen. De komkommer kan je gewoon met een scherp officemes of schilmesje snijden. Voor tomaten gebruik ik altijd een speciaal tomatenmes. De lenteui snijd je tot slot in ringetjes. Maak ook de blikjes tonijn open en laat het water er voorzichtig uit lopen.

Maak de dressing

Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar. Eventueel kan je een klein scheutje citroensap toevoegen. Dit geeft de dressing een boost waardoor deze net wat frisser wordt. Zelf deed ik dit trouwens niet bij dit recept.

Beleg de wraps met tonijn

Als je alles hebt gesneden en de dressing klaar hebt staan kan je de wraps met tonijn gaan maken. Smeer iedere wrap eerst in met wat roomkaas. Verdeel daar in het midden de veldsla over en beleg met de plakjes komkommer en tomaat. Leg er nu een of twee dunne plakjes augurk op. Zelf koop ik deze kant en klaar, anders snijd je een dikke augurk in de lengte in dunne plakjes.

Pluk nu met een vork wat tonijn uit het blikje en verdeel deze over de wrap. Doe er vervolgens wat van de mayonaise- en mosterddressing op. Tot slot strooi je er wat van de ringetjes lenteui op en rol je de wrap strak op. Snijd de wraps doormidden en ga verder met de volgende wrap. Serveer de wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer op een groot bord of een serveerplank.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer'
Afbeelding bij 'Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 585 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 47 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.